lördag 14 juli 2018


Ändetiden 492,
Israels folk ska inte utplånas



Att Israels folk har bestått i alla dessa år är en fantastisk sak och det är en av de saker som vers 34 säger.

Den andra är att de som är med och ser hur Fikonträdet slår ut, alltså Israel återupprättas. De ska inte dö förrän Jesus kommer.

Mat 24:34.  Jag säger er med säkerhet, det här släktet [generationen, nationen, folket, tidsåldern] skall verkligen inte [aldrig] nå sitt slut [passera, förgås] förrän allt detta händer [föds, kommer, sker].
Mat 24:35.  Himmelen och Jorden [värden] de kommer att vara förbipasserade [passera, förgås] men mina ord kommer aldrig någonsin att vara passé [har ingen ende, kommer aldrig någonsin att vara förbipasserade].


Släktet i vers 34 kan ha många översättningar. Vi ser generation, men också folk.

Och det är alltså översättningen folk som vi ser gäller med Israels barn. De finns kvar än idag. Fast de varit utspridda över hela jorden. Det är unikt att ett folk på det här viset bevaras under så många år utspridda på det viset de varit.

Men det är alltså det Jesus säger. Judarna ska inte dö ut de ska vara kvar när allt det här fantastiska som Jesus pratat om, kommer.

Den andra betydelsen är alltså generation. Och det är en tolkning som man ofta hört i predikningar: Att de som varit med och sett hur Israels land bildades också ska få se Jesus komma.

Och nu är det alltså 70 år sedan Israel blev stat och en generation är 70 till 80 år så nu är det dags.

Jesus kommer snart.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar