söndag 15 juli 2018


Ändetiden 493,
Dagen och timmen vet ingen utom Gud



Det är intressant att det faktiskt inte står året. Det står inte heller tidsåldern. Det står bara dagen och timmen.

Mat 24:36.  Och om den dagen och den timmen [stunden] vet ingen, inte ens änglarna [budbärarna] i himlen [skyn], ingen utan bara min fader [far].


Och ett sätt att förstå tidsrymden det är det vi hade i förra artikeln där vi sa att det ska gå en generation från det Israel fick sitt land till dess Jesus kommer. Och det innebär att Jesus borde komma senast 2028, alltså 80 år efter 1948 när Israel blev stat.

Och vi kan också använda oss av texten i Daniel 12:

Dan 12:9.  Och han sade: Gå Daniel [Guds domare, Guds dom, Guds närvaro, Guds fortsättning] för orden är hemliga och förseglade till slutet.
Dan 12:10.  Många må rena sig och må göra sig vita och må pröva [prövas], men de ogudaktiga de fördärvar och alla de onda förstår inte alls, men de förståndiga [barnlösa] de förstår.
Dan 12:11.  Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12.  Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.
Dan 12:13.  Men du, går mot slutet och du skall vila och du skall uppstå till din del vid dagarnas [tillvarons, det fastas] slut.

Det ängeln talar om till Daniel i vers 11 är att förödelsens styggelse sätts upp och vi vet av när Jesus citerade det här att det skulle sättas på helig plats. Och det heligaste är ju där Templet stod. Och idag står där Klippmoskén en symbol för en främmande religion, alltså en styggelse. Den står ju för avguden Allah, som förnekar Jesu Gudom.

Klippmoskén byggdes år 687 – 690. Och om vi räknar på år 688 som var det år man kan anta att det var synbart på platsen. Och lägger 1335 till då kommer vi till 2023.

Det är alltså ett intressant år, och det är det år vi ska hålla ut till. Och kanske är det, det år Jesus kommer tillbaka till Israel.

I varje fall vet vi en sak. Jesus kommer mycket snart!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar