söndag 1 juli 2018


Ändetiden 479,
Totalsummering,
Den falska Kyrkans fall och Jesu återkomst



Det är inte kyrkan som ska segra och ta över världen. Det är Jesus. Kyrkan har många gånger varit falsk och haft pengar som drivkraft. Men den kyrkan kommer att få sitt slut och Jesus kommer och bli den segrare som vi alla vill ha och som besegrar all ondska, och blir vår Herre.


Ändetiden 411, Summering, Kyrkan under vredens tid
Den 7:e skålen hälls i luften, alltså i Andevärlden och den får ta del av Guds Vrede.

Det vi får se är att Evangelisationen av Världen är färdig och skakar av Guds kraft.

Luften var på den tiden en symbol på Andevärlden, man ansåg att Andarna fanns i lufthavet bland molnen.


Ändetiden 412, Summering, Profetior om Den fallna kyrkan
När vi går vidare i Bibeln kommer vi till Upp 17 och 18 och det är en profetia om något som kallas det Stora Babylon. Men läser man texten ser man att det är en Kyrka, en stor Kyrka som har fallit från sin uppgift.

Många ser det här som den Katolska kyrkan som i många avseende gått snett. Och vi ser att det också är andra delar av Kristenheten som kommer ur den Katolska Kyrkan som här får sin dom av Jesus.


Ändetiden 413, Summering, När Kyrkan faller
Kyrka har blivit fylld av Onda Andar och ett sätt att känna pengar och någon frälsning finns inte längre i Kyrkan, det enda den kan åstadkomma är religiös underhållning.

den faller och försvinner i folkhavet för alltid.


Ändetiden 414, Summering, Jubel bland Guds sanna folk
Guds sanna folk jublar när den Falska Kyrkan har fallit, när det stora Babylon inte finns mera. Då får Guds sanna Brud komma fram, då stundar Bröllopet.

Vi får leva i Jesus, vara ett med honom.


Ändetiden 415, Summering, Jesus kommer
Här i Upp 19 är Jesu återkomst beskriven, och det är något som vi alla kristna går och väntar på och ser fram emot.

Men när vi läser det så ser vi att det inte bara är ett skeende rakt av utan att det innehåller flera intressanta profetior om skeenden i samband med Jesu kommande.


Ändetiden 416, Summering, Jesus seger över Vilddjuret och den Falske Profeten
Till sist kommer Guds totala seger, och både Världens Ande, Vilddjuret. Och Islam, den Falske Profeten, kommer att besegras, och Vilddjuret och den Falske Profeten kommer att kastas i Sjön som brinner med svavel.

Men är Vilddjuret Världens Ande, och vad är det, det är en fråga som vi ska titta på i det här avsnittet.

Och likaså är Den Falske Profeten bara Islam eller kan det också stå för annat. Det är också en fråga vi ska titta på i det här avsnittet.


Ändetiden 417, Summering, 1000 års riket
det sätt som vi kan läsa att Gud avslutar sin skapelse i 1 Mos 1:1 – 2:3 med 1 vilodag, där allt var perfekt. Så kommer Gud att avsluta den Andliga skapelsen som ju ska vara i 6000 år, med 1000 år av fred och frid över människorna, när han ska styra jorden genom de som tror på honom, 1000 år för varje dag i skapelse berättelsen.

Under de här 1000 åren tiden kommer Satan att vara fängslad och det som han står för är borta.


Ändetiden 418, Summering, Satans sista uppror och slutliga dom
Men när 1000 år har gått, Guds sabbat är över. Då kommer Satan igen. Han släpps ut ur sitt fängelse och förför på nytt och på nytt går folken mot Israel, på nytt är alltså Judehatet igång.

Men Gud räddar Israel och Satan hamnar nu i Sjön som brinner med Svavel. Nu är han för evigt borta.


Ändetiden 419, Guds domstol
Vi har nu passerat summeringarna av det jag skrivit tidigare och nu ska vi gå vidare i Uppenbarelseboken och kommer då till beskrivningen av Guds domstol. Den alla ska ställas inför. Och där ska alla dömas efter sina gärningar, det de gjort och inte gjort.

Men Jesus är vår räddare, för står vi i livets bok, alltså har tagit emot Jesus då kommer vi inte att sluta i eldssjön, vilket alla får göra annars.

Så det stora ställningstagandet i livet är alltså om vi tar emot Jesus eller ej.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar