fredag 13 juli 2018


Ändetiden 491,
Fikonträdet har idag knoppats, ja det slår ut, Jesus är på väg


I Mat 24:32 möter vi Fikonträdet som slår ut och som de allra flesta anser är en profetia på att Israel ska upprättas och att när vi ser att det succesivt sker då vet vi att Guds rike är nära. Det som alltså kallas sommaren.

Ja då är Jesu kommande nära som vi ser i vers 33.

Och idag ser vi hur Fikonträdet alltså Israel succesivt har knoppats och slår ut mer och mer.

Mat 24:32.  Och lär av jämförelsen [liknelsen] med fikonträdet, när grenarna blir mjuka och bladen slår ut, vet ni att sommaren redan är nära.
Mat 24:33.  Och på samma vis, när ni då ser allt detta, då vet ni [förstår, blir säkra] att han är nära och vid dörren.


Jesus kommer alltså nu mycket snart. Det är det de här versarna säger.

Vi vet att Israel upprättades som stat 1948. Och vi vet att 1967 fick de hela det område som Gud hade lovat inklusive Gamla stan med Tempelplatsen. Allt blev deras.

Och vi ser hur Israel sedan dess har blomstrat och man har odlat upp ökentrakter och dikat ut sumpmarker, och idag är det som till huvudsak var öken ett blomstrande land.

Israel är verkligen fikonträdet som knoppas. Ja inte bara knoppas utan slår ut idag.

Och det här vi skrev om vers 31:

Mat 24:31.  Och han kommer att sända sina budbärare [änglar] med basunens [trumpetens, (kommer från:) vågor] väldiga [stora] ljud och de kommer att samla de utvalda från de fyra väderstrecken [vindarna] från himlens ena ände till den andra [så att det sträcker sig till och är också från den andra delen av den].

Det passar alltså in i det här sammanhanget, När Jesus kommer då ska han samla Israel och Israel ska slå ut, ja blomstra. Och det är i hela den här processen som vi är idag.

Och vi minns hur vil lästa i vers 30:

Mat 24:30.  Och då [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] på [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.

Jesus är alltså på väg. Hans tecken syns så att säga redan.

Tänk så fantastiskt vi får uppleva den tid som så många i historien längtat efter att få uppleva och vi är den generation som får det.

Jesus lever och kommer alltid att leva. Halleluja!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar