tisdag 10 juli 2018


Ändetiden 488,
Efter allt det här kommer Jesus


Efter de här sakerna som vi läst, alltså

Radio och TV som kom under 1900 talet
Ande utgjutelserna som vi sett under 1900 talet
Detta att Jesus inte får pratas om i vår västvärld
Att uppsatta människor avslöjas
Att Andemakterna skakar

Så kommer Jesus.

I Mat 24:30 kan vi läsa om hur Jesus kommer på Himmelens moln.

Mat 24:30.  Och då [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] på [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.


Och efter att föst Jesu tecken visat sig på himlen kommer Jesus på det sätt han lovat.

Vad är Jesu tecken på himlen. Är det månne TV satelliterna som sänder Evangelium. De som omtalas i Upp 14:6 – 7. I sådana fall har vi alltså ytterligare ett tecken som gått i uppfyllelse.

Och vi ser att när Jesus kommer, kommer han att ha makt och han kommer att få ära.

Vi kan också läsa om att han ska komma på molnen i Apg 1.

Apg 1:6. Och när de var tillsammans frågade de honom verkligen: Jesus [Herren, Jashve] är det i dessa tider du återupprättar riket åt Israel.
Apg 1:7. Men han svarar dem då: Det är inte er sak att veta tider, den tid som fadern fastställer, i sin egen auktoritet [makt, kompetens, frihet].
Apg 1:8. Men ni kommer att motta kraft när den Helige Ander kommer över er och ni kommer att bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judéen och Samarien [vakt station] och till Jordens [värdens] yttersta plats.
Apg 1:9. Och det här säger han, medan de ser på och sedan lyfter en sky [moln] upp honom och tar upp honom bort från deras ögon.
Apg 1:10. Och medan de tittade intensivt, for han till himlen, och se två män hade stått vid sidan av dem i vita [strålande] kläder.
Apg 1:11. Och dessa säger då: Män från Galileen, varför har ni tittat mot himlen, Jesus som har tagits upp [mottagits] från er till himlen, på det här sättet, han kommer att komma tillbaka [framträda åter igen] på liknande sätt som ni sett honom, när han reser till himlen.

Här ser vi också att det är så att Jesus skall komma tillbaka på ett moln.

I Upp 14 kan vi också läsa om hur Jesus sitter på ett moln och det stället blir i det här sammanhanget ännu mera intressant.

Upp 14:14. Och jag ser och se ett vitt [skinande] moln och på molnet sitter en som är lik en människoson, som har en gyllene krona på sitt huvud och i sin hand en skarp skära [lie].
Upp 14:15. Och en annan ängel [budbärare] kommer ut ur templet, och ropar med väldig röst [ljud], till honom som sitter på skyn: Använd skäran [lien] och skörda, för den tiden [timmen] har kommit [infaller] för dig att skörda, eftersom skörden är mogen på jorden.
Upp 14:16. Och han som sitter på molnet använder sin skära [lie] på jorden och jorden skördas [mejas av].

Här ser vi just hur människosonen sitter på molnet. Och vi ser hur Jorden skördas. Nu får Jesus skörda resultatet av sitt offer och frälsningen sprids.

Och det är intressant att det här ordet står efter ordet om TV satelliterna i Upp 14:6 – 7

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.

Det är intressant att notera att i båda de här ställena, de i Matteus och de i Uppenbarelseboken, finns alltså liknande ord om hur det kommer att gå till när Jesus kommer.

Och det här är alltså saker som vi känner igen i vår tid idag. Så Jesus kommer mycket snart, vi är där i historien.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar