torsdag 19 juli 2018


Ändetiden 497,
Har vi fel för oss om hur tillkommelsen ska gå till



Ja här står att Jesus inte kommer när vi menar. Men det måste ju bero på vem som menar. Och i vers 48 kan vi läsa att det här gäller den onde tjänaren som inte gör det Jesus vill.

Eller kanske är betydelsen att Jesus inte kommer på det sätt som vi menar och därför är situationen inte det vi menar.

Mat 24:43.  Och som ni förstår, om herren i huset hade vetat vid vilket vakt lag som tjuven kommer, då vakar han ju och låter det naturligtvis inte ske att man tar sig in i hans hus.
Mat 24:44.  Därför skall ni också vara beredda, eftersom det inte är den timmen som ni menar, som Människosonen [Adams son] träder fram [kommer].

Mat 24:48.  Och om han då, som den onde tjänaren [slaven] säger i sitt hjärta: Min herre låter tiden gå med att komma.


Man kan alltså också läsa vers 44 som att Jesu tillkommelse inte kommer att vara en sådan situation som vi menar. Inte bara att tiden är en annan. Och det är intressant med tanke på de diskussioner som pågår idag om att Jesus ska rycka upp de som tror till himlen undan eländet som bryter ut på Jorden.

Är det så här eller menar Paulus något annat när han skriver:

1 Tess 4:17.  Därefter vi, som lever, som är kvar, samtidigt [tillsammans, också] med dem. Vi skall bli tagna med kraft [ryckta, gripna] till skyarna [molnigheten, diset], till mötet med Jesus [Herren, Jashve] i luften [bland andarna]. Och på det viset kommer vi alltid att vara tillsammans med Jesus [Herren, Jashve].

Uppryckande kan vi bara läsa om på det här stället. Men Jesu återkomst står på otroligt många ställen.

Och för egen del ser jag det också som att det kan syfta på den Ande uppfyllelse som vi har sett i omgångar nu på sista årtiondena. Jesus kommer i sin Ande och lyfter församlingen upp till sin nivå Andligt.

Man kan ha olika uppfattningar om det här men här gäller som vanligt att vara Vakna och leva Nära Jesus, så kommer det inte att bli något överraskning oberoende av hur Jesus kommer och exakt vad som kommer att hända.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar