fredag 6 juli 2018


Ändetiden 484,
Anden väcker upp det döda så att Jesus kan komma



Det här är ett intressant ord som kommer efter det vi hade i förra avsnittet där vi läste om Radiovågor och alla apparater som vi har idag som bygger på det. Och det var som vi sa ett profetiskt tecken att Jesus kommer snart.

Och här har vi alltså i versen efter nästa tecken på att Jesus kommer och det är fåglarna. Örnarna. Fåglarna är symboler på Ande och Örnen på den Helige Ande.

Det är alltså den helige Ande som ska komma till vår döda värld. Som ska komma och väcka upp livet.

Mat 24:28.  För det är istället så att där den livlösa kroppen [lik] är där samlas örnarna (jfr aetos=örn, aer =luft=> ande, andar).


Vi möte den Helige Ande också i Upp 4:7, som en av de 4 väsendena, som finns i Guds tron. De som är den Treenige Guden och den Frälsta människan.

Örnen här är Den Helige Ande i treenigheten.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.
Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.

Den livlösa kroppen möter vi i den 2:a vredesskålen.

Upp 16:3 Och den 2:a ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i havet, och det blir blod, såsom från ett lik, och varje levande själ [ande, liv] i havet dör.

Här ser vi att i vredens tid ska havet bli som dött. Havet är Hedningarna (alla folk utom Judarna) och de ska inte vilja veta av Jesus längre, och så är det idag i Västvärlden. Ja, hela världen förnekar officiellt Jesus. Vi ser det i företag, vi ser det i Idrott. Jesus får inte nämnas. Värden är som död.

Och då ska alltså Anden komma, det kunde vi läsa i Mat 24:28. När värden är som död, då kommer Anden.

Och idag är västvärlden alltså som död, och då ska alltså Anden komma.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar