onsdag 25 juli 2018


Ändetiden 503,
Jesus kommer när många inte väntar sig det



När många säger att Jesus inte kommer det är då han kommer. När man slutar att predika Jesu tillkommelse. Då kommer han.

Mat 24:50. Tjänarens herre kommer då att komma på en dag och en timme som han inte väntar och som han inte får veta [känner till].


Förr sa man just det här att när man slutar predika Jesu återkomstkommer han. Och vi ser idag hur det har blivit tyst om Jesu återkomst. Den predikas inte längre. Dagens kyrkoledare förstår sig inte på det här med Jesu återkomst.

Man saknar kompass. Och många kyrkor har inte längre Andens ledning, när de läser ordet.

Så därför är det alltså också aktuellt. När man inte väntar sig det ska det ske. Och de som styrs av världens Ande de väntar sig inte Jesus idag.

Vi läste i förra avsnittet om Sardes.

Upp 3:1. Och skriv detta till ängeln [budbäraren] i församlingen i Sardes. Han som har Guds ande och de 7 stjärnorna säger: Jag vet dina gärningar, att du har namnet att du lever, men du är död.

Upp 3:3. Alltså, kom ihåg på vilket sätt du mottog och du hörde [hör] och ta vara på och omvänd dig. Om du alltså inte vaknar kommer jag till dig som en tjuv och du vet verkligen inte vilken timme [tid] jag kommer till dig.

Sardes är reformationskyrkorna och de ska alltså inte förstå när Jesus kommer. Och det ser vi idag. För Svenska kyrkan som tillhör den här gruppen och är den största kyrkan i Sverige predikar inte om Jesu återkomst och att det är nu nära förestående.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar