torsdag 12 juli 2018


Ändetiden 490,
Bröllopet



En bra profetia i det här sammanhanget som pekar just på hur Jesus kommer, det är berättelsen om de 10 Jungfrurna och vi ska titta på den.

Den här berättelsen har i många kristna sammanhang använts för att påtala vikten av att vara fylld av ande och smörjelse för att vara beredd när Jesus kommer. Och det är naturligtvis en av betydelserna i den.

Men mänga profetior i Bibeln får just sin rätta betydelse när man ser dem i relation till Judarna och Israel och här är en av dem.

Mat 25:1. Då kommer himmelriket att jämföras med 10 jungfrur som mottar sina facklor, för att gå ut till att möte brudgummen.
Mat 25:2. Och 5 av dem är kloka och 5 är dumma
Mat 25:3. De som är dumma de tar då sina facklor men de tar inte med sig olja.
Mat 25:4. Och de kloka de tar då olja i sina kärl till sina facklor.
Mat 25:5. Men brudgummen dröjer och de slumrar därför till så att de somnade.
Mat 25:6. Men mitt i natten går ropet ut [blir till], se [uppfatta] brudgummen kommer till sitt möte.
Mat 25:7. Vakna nu [denna gång] alla jungfrur och ställ i ordning era facklor.
Mat 25:8. Och de dumma säger då till de kloka: Ge oss från er olja eftersom våra facklor slocknar.
Mat 25:9. Men då svarar de kloka och säger: Aldrig någonsin, då det förmodligen inte räcker till både oss och er, gå heller till försäljarna och köp själva.
Mat 25:10. Och de går då bort själva för att handla, då kommer brudgummen och de som är redo de går då med honom till vigslarna och dörren låses.

Mat 25:11. Men senare kommer också de övriga jungfrurna och säger: Jesus [Herre, Jashve], Jesus [Herre, Jashve], öppna då nu för oss.
Mat 25:12. Men han svarar då och säger: Jag säger till er definitivt [med säkerhet], jag känner inte till [förstår inte] er.
Mat 25:13. Var vakna [vakna upp] därför, eftersom ni inte vet dagen eller timmen när det skall komma att ske, det att Människosonen [Adams son] träder fram [kommer].

När man ser det i relation till Judarna och Israel så ser man alltså att de 5 förståndiga gick in. Det de gick in till Israel det land som Gud just nu återupprättar.

Det här är alltså en profetia som pekar på våra tider och på hur Judarna återvänder till sitt land. Till Bröllopet, till Bröllopsfesten.

Och det här har nu hållit på ett antal år. Och Gud välsignar Israel och han är deras trygghet. Det ser vi på hur Israel idag blomstrar och har framgång inom många områden.

Och de som inte återvänder de lever kvar i förskingringen och får inte vara med om den fest som Gud har berett i Israel idag. Utan de får leva kvar i förskingringen där förföljelsen blir värre och värre. Det är alltså de som inte har olja och inte förstår Guds vilja med Judarna idag.

Och det är också märkligt att Gud ännu inte inte öppnat Judarnas ögon så att de ser att det är Jesus som är deras Messias, för det är ju han som är Brudgummen. Men det kommer att ske och det en av de saker som återstår innan Gud är färdig.

Man kan också se de som inte har olja, som inte är smorda, de som inte är Judar. De får inte komma in i Israel, där ska Judarna bo.

Men har då Gud ingen välsignelse för oss kristna. Är vi förtappade i det här avseendet. Nej så är det naturligtvis inte.  Gud har välsignelse också för oss. Och Guds välsignelse för Judarna ligger parallellt med Guds välsignelse för oss.

Och det är intressant att konstatera att när Jerusalem blev befriat 1917 och Belfort deklarationen sa att nu får Judarna återvända. Det var då några år före (1906) som Anden hade fallit i USA och Pingstväckelsen börjat.

Och när hela Israel blev befriat 1967, det var då Gud göt ut sin Ande över hela kristenheten och både Katoliker och Protestanter, ja alla kristna samfund.

Så när Judarna blir välsignade och Gud upprättar Israel. Då välsignar han också oss Kristna.

Men de Judar som inte återvänder till Israel de får inte del av den speciella välsignelse som Gud har tänkt till Judarna idag. Utan de får leva kvar i förskingringen, där vi ser hur Judeförföljelsen går fram idag.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar