måndag 15 juli 2019


De 7 Församlingarna 10,
Församlingarnas budskap skakar Världen


Evangeliet är totalt omskakande. Det vänder upp och ner på alla kända begrepp. Och det har idag totalt ändrat vår tillvaro. Men kan likna det vid en väldig Jordbävning.

Upp 8:5. Och ängeln [budbäraren] tog rökelsekaret och han fyller det från offeraltarets eld och han kastar det till jorden och det kommer ljud [röster] och åskor och blixtar och jordskalv [olika ordning i olika grundtexter, t ex: åskor och blixtar och ljud och jordskalv].


Vi hittar samma sak i det 6:e Sigillet i Upp 6.

Upp 6:12. Och jag ser när han öppnar det 6:e sigillet, och se det sker en väldig jordbävning och solen uppträder svart som en sönderfransad säck [i slitet hårigt säck tyg] och månen uppträder som blod [blodsutgjutelse].
Upp 6:13. Och himlens stjärnor faller till jorden, som fikonträdet kastar sina omogna fikon av skakningarna från en väldig storm.
Upp 6:14. Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman, och varje berg och ö flyttas från sin plats.
Upp 6:15. Och jordens styrande [kungar] och makthavarna och de rika och officerarna och de mäktiga och varje slav [tjänare] och varje fri, gömmer sig i grottorna och i bergens klippor.
Upp 6:16. Och de säger till bergen och till klipporna: Fall över oss och göm oss från hans ansikte, han som sitter på tronen, och från lammets vrede.
Upp 6:17. Eftersom hans vredes väldiga dag har kommit och vem kan stå fast.

Vi ser här att Solen är som en söndertrasad säck och att månen blir som blod. Det påminner om dagens situation när Jesus är något som inte syns i vårt samhälle och Församlingen är förföljd och nergjord, och klarar inte längre av att framföra budskapet.

Vi ser också att Himmelen försvinner, Och så är det idag. Idag vet alla att där uppe är den tomma rymden. Dagens människa ser inte Gud ovanför oss fysiskt. Men ändå Finns Gud, han finns i den Andliga världen och är härskare där.

Vi ser hur alla är skräckslagna idag när de ser hur tillvaron utvecklar sig. De vill liksom det står bildlikt gömma sig i grottorna.

Och då vet vi att Guds vredes dag är här och Jesus kommer snart och upprättar sitt rike.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar