tisdag 9 juli 2019


De 7 Församlingarna 4,
Redan från början var Jesus viktig


Det var Jesu församling redan från början. Det var Jesus de predikade, det var i hans namn man arbetade.

Upp 2:3. Och du bär och du har tålamod och du har arbetat på grund av mitt namn och verkligen ansträngt dig.


Frälsningen var viktig och den kommer från Jesus. Det är han som är Messias, det vi kalla för Kristus, som ju är samma ord fast på Grekiska.

Och arbetet var ett heltidsarbete. Ja mer än ett heltidsarbete. Man verkligen ansträngde sig, för Budskapet var viktigt, hela världen skulle ju frälsas.

Vi vet hur Petrus och Paulus var i Rom för att hela Romarriket skulle nås. Och Hur det också var apostlar som reste till Indien. Budskapet skulle ut redan på den tiden.

Vi har Jesu ord om det här i Matteus

Mat 28:18. Och Jesus kommer då fram till dem och säger till dem: Till mig ges nu [har gets] alla makt i himlen och på jorden.
Mat 28:19. Alltså, gör alla hedningar [folk, nationer, raser] till lärjungar, genom att resa ut och genom att döpa dem i faderns och sonens och den helige andes namn.
Mat 28:20. Och ni skall lära dem att ta vara på allt som jag befaller [anbefaller] er och se jag är alltid [alla dagar] med er i evighet [till denna tidsålders slut], Amen [det är sant].

Det var det här som de första lärjungarna i den första församlingens tid förverkligade. Och naturligtvis så långt de nu hann på sin tid.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar