torsdag 4 juli 2019


Jesu seger 203,
Summering 25,
Jesus kommer snart



Jesus kommer snart det är viktigt att vi vet det. Hela bibeln handlar om Jesus och att han ska frälsa världen. Och snart får vi uppleva det. Hur han kommer i alla sin kraft och räddar oss i denna tid vi lever i nu.


Jesu seger 161, Guds rike är nära idag

Det som står här i Bibelns sista delar kommer snart att ske. Och först kommer 1000 årsriket att inledas och det är mycket nära.

Upp 22:6. Och han säger till mig: Dessa ord är tillförlitliga och sanna, och Jesus [Herren] de heliga profeternas Gud, sänder sina änglar [budbärare] för att visa sina tjänare det som snart skall ske [är nödvändigt att ske utan fördröjning].



Jesu seger 154, I Guds Stad växer livets träd

Guds stad är som i Paradiset. Här i Guds stad växter Livets träd, det som Adam och Eva fick äta av i Lustgården. Här har vi det igen. I Guds stad finns det liv som Gud vill att vi ska ha.

Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].


Jesu seger 159, Guds rike är evigt

Guds folk, Jesu tjänare, ska regera i evighet. Guds rike ska aldrig ta slut. Det kan vi läsa i vers 5. Det är alltså ett fantastiskt perspektiv som vi som människor knappt kan fatta.

Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.


Jesu seger 165, Livet går vidare som vanligt, tills Jesus kommer

Livet kommer att fortsätta som vanligt för både Ogudaktiga och Gudfruktiga. Men Jesus kommer snart och han är Domaren som bedömer vårt arbete.

Upp 22:11. Den som är skyldig skall göras mera skyldig, den som orenar skall fortsätta orena, den rättfärdige skall fortsätta att göra rätt, och den helige skall fortsätta helga sig.
Upp 22:12. Och se jag kommer snart och för att ge min lön, från mig till en var, såsom hans gärning [arbete] är.


Jesu seger 173, Jesus är den strålande morgonstjärnan

Jesus återkomst är nära, och han förbereder den redan, och det är han som för Israels barn tillbaka till sitt land idag.

Den strålande morgonstjärnan lyser idag, det ser vi på alla de tecken som visar att Jesus kommer snart.

Upp 22:16. Jag Jesus sänder min ängel [sändebud] för att vittna om detta för er i församlingen. Jag är Davids rot och stam, den strålande morgon stjärnan.


Jesu seger 174, Kom Jesus vi behöver dig

Snart kommer Jesus och det är honom vi behöver i vår tid.

Vi ser idag omkring oss hur allt faller ihop, Hur onda andra tar över mer och mer av vår tillvaro speciellt här i Sverige. Så vi får Ropa med ordet här i Uppenbarelseboken. Kom. Ja kom Jesus vi behöver dig.

Upp 22:17. Och anden och bruden säger: Kom. Och den som hör säger kom, och den som törstar kommer, och den som vill, mottar livets vatten fritt [gratis].


Jesu seger 177, Jesus kommer snart

Åter får vi läsa att Jesus kommer snart. Vi ska alltid vara beredda på att Jesus kommer. Men inte bara det utan vi kan också säga att när det händer som det står om i Uppenbarelseboken. Ja då ser vi att vi är där. Framme vid Jesu kommande och att han står för dörren.

Och vi får ropa: Ja kom Herre Jesus

Upp 22:20. Han som intygar det här säger: Ja jag kommer snart, Amen. Ja kom Herre Jesus.


Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar