fredag 12 juli 2019


De 7 Församlingarna 7,
När Guds Ande talar ska vi lyssna


Det är viktigt att vi lyssnar till Guds Budskap. Att vi har öra att höra vad Anden säger. Och för att få det måste vi låta Jesus ta sin boning i oss. Det är han som öppnar vårt hjärta så att vi hör.

Upp 2:7. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna. Den som segrar, till honom skall jag ge att äta från livets träd, som är i min Guds paradis.


Det är de som har Jesus som ser och hör vad Anden säger. Utan Jesus blir Bibelns budskap obegripligt. Det är bara genom Anden som man ser Guds rike. Och Det är också bara genom Anden som man ser djävulens rike, så att man kan undvika det.

Utan Jesus är man blind. Men har man Jesus och studerar hans ord. Då ser man var man är. För Guds Ande talar om vad som ska hända och gör det levande för oss så att vi ser var vi är i tiden, och är beredda, det är det Gud vill, han vill ha ett vaket folk som är beredda.

Och den här första församlingen är alltså den som började på Pingstdagen i Jerusalem. Men som senare upphörde när de Kristna försvann bland Judarna.

Det är intressant att notera att Efesos betyder Vilande och älskvärd och det var ju just kärleken som tog slut när församlingen upphörde.


Församlingen har också varit vilande nu i många år men i våra dagar har vi den här församlingen igen i form av Messiasrörelsen som går fram både totalt i världen bland Judar men också i Israel.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar