tisdag 2 juli 2019


Jesu seger 201,
Summering 23,
Jesu Frälsning är fantastisk


Jesu frälsning är fantastisk. Det är något vi alla kan uppleva. Jesus tar hand om oss och låter sin välsignelse flöda över oss när vi kommer till honom.


Jesu seger 144, Frälsningen är fantastisk

Fundamenten representerade Jesu 12 apostlar, alltså nya förbundet och frälsningen. Här ser vi den beskriven med olika värdefulla stenar.

Upp 21:19. Och varje fundament i stadsmuren var smyckad med en värdefull sten, det 1:a fundamentet, jaspis, det 2:a, safir, det 3:e, kalcedon, det 4:e, smaragd,
Upp 21:20. den 5:e, sardonyx, den 6:e, karneol, den 7:e, krysolit, den 8:e, beryll, den 9:e, topas, den 10:e, krysopras, den 11:e, hyacint, den 12:e, ametist.


Jesu seger 147, Det behövs inget Jordiskt tempel

Idag står Klippmoskén på Tempelplatsen och hindrar Judarna från att bygga templet. Men det ska kanske inte bli något Tempel på Tempelplatsen, här står ju att det inte finns något Tempel i Guds stad för Jesus är vårt Tempel.

Upp 21:22. Och jag ser inget tempel i den, för Jesus [Herren] Gud, den allsmäktige och Lammet är dess tempel.


Jesu seger 149, Jesus är värd all lov och ära

Det är Jesus vi ska ära, det är han vi ska lovsjunga för han har offrat sig och gett oss frälsningen, friden och försoningen.

Upp 21:24. Och folken, som frälsas [räddas] skall vandra i dess ljus och jordens konungar [herrar] bär sin ära och lovprisning in i den.

Upp 21:26. Och man skall bära folkens ära och lovprisning till den.


Jesu seger 150, Frälsningen finns alltid

Frälsningen finns alltid för portarna till Guds stad stängs aldrig. Jesu frälsning gäller för att komma in i Guds stad och den gäller för alla tider.

Upp 21:25. Och dess portar skall inte stängas på hela dygnet, för det skall inte vara natt där.


Jesu seger 152, Jesus är vår Gud och ingen annan

Avgudadyrkare kommer inte in i Guds stad. Det är Jesus vi ska sätta överst och vi ska inte ha något annat vare sig över eller ens vid sidan om Jesus. Endast han är vår Gud.

Upp 21:27. Och ingen som gör orenheter [världsligheter, vanhelgar] och som ägnar sig åt avgudadyrkan [styggelser] och lögn [oärlighet], kommer någonsin in i den, utan endast de som är skrivna i livets bok, Lammets.


Jesu seger 153, Livet kommer från Jesus

Det är från tronen som Livet kommer, och på tronen sitter Jesus. Det är han som är lammet och han sitter på Faderns högra sida, och talar väl för oss.

Upp 22:1. Och han visar mig en ren flod, med livets vatten, skinande [klart] som kristall, som kommer från Guds och Lammets tron.


Jesu seger 155, Jesus har tagit våra plågor

I Guds stad finns inga plågor, all förbannelse är borta, För Jesus är där, han regerar i Guds stad. Och Jesus har burit alla våra plågor upp på korset i sin försoning för oss.

Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.


Jesu seger 156, Vi ska tjäna Jesus

Det är Jesus som är vår herre och vi är alla tjänare, och han är vår trygghet och leder oss.

Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.


Jesu seger 157, Vi ska se på Jesus

Det är Jesus vi ska se på, honom vi ska följa. Vi ska se Jesus så som han är och bli honom lika. Det är det som är frälsningens mål.

Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.
Upp 22:4. Och de skall se hans ansikte och hans namn på sina pannor.


Jesu seger 163, Det är bara vår Gud vi ska tillbe

Jesus är vår Gud. Jesus, Fadern och den Helige Ande är vår treenige Gud och det finns ingen annan Gud och ingen annan att tillbe. Det är viktigt att vi håller på det här annars går det snett i tillvaron för oss.

Titta på Sverige idag som satt upp Socialismen som Gud, och hur galet det går i Sverige.

Upp 22:8. Och jag Johannes, som ser och hör det här, faller ner, när jag ser och hör, för att tillbe framför ängelns [budbärarens] fötter, han som visade mig det här.
Upp 22:9. Men han säger till mig: Se upp, gör inte så. För jag är din medtjänare och dina bröders profeternas och deras som bevarar skriftens [bokens] ord. Det är Gud du skall tillbe.


Jesu seger 167, Allt börjar med Jesus

Jesus är början på livet. Vi möter honom redan i Bibelns första vers.

Upp 22:13. Jag är Alfa och Omega, början och slut [resultat], den förste och den siste.


Jesu seger 168, Jesus finns i all evighet

Jesus är både början och slutet, och slutet tar aldrig slut, Jesus finns i alla Evighet.

Upp 22:13. Jag är Alfa och Omega, början och slut [resultat], den förste och den siste.


Jesu seger 169, Att ta emot Jesu frälsning är välsignat

Det är välsignelse i Jesus, i hans frälsning, Där finns livet och där finns tryggheten.

Upp 22:14. Välsignade är de som gör hans befallningar [(annan grundtext:) som tvättar sina kläder], för rätten till livets träd skall vara deras, och de skall komma in genom portarna till staden.


Jesu seger 178, Jesu nåd gäller

Det viktigaste i Bibeln är nåden. Det är den som skiljer kristen tro från mänga andra religioner. Vi har Jesu nåd.

Han som är vår Gud, Jesus, har själv tagit straffet och vi är alla fria.

Upp 22:21. Vår Herres [Jesu, Jashve], Jesu [Frälsares] Kristi [Messias, den Smordes] nåd [glädje, gåva] vare med er alla, Amen [sant, fast].



Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar