onsdag 31 juli 2019


De 7 Församlingarna 26,
Islam är en Andligt död religion


Att Islam medför Andlig död det ser man i vers 23. Där står att hennes barn skall jag tillintetgöra och döda. Resultatet av att tro som Islam, ger en Andlig död.

Upp 2:23. Och hennes barn skall jag krossa och tillintetgöra [döda till döds] och alla församlingarna skall veta att jag är den som granskar njurar och hjärtan och jag skall ge åt er, var och en, efter era gärningar.


Så förutom att Islam är en plågsam religion som vi läste i vers 22 så ger det alltså också en Andlig död.

Upp 2:22. Se, jag kastar, henne på sängen, och de som horar med henne in i väldig plåga [nöd, förföljelse], om inte de omvänder sig från sina handlingar.

Det är många Kristna som just pekar på det här att Islam är en dödens religion. Medan Kristendomen kommer med Kärlek. Jesus älskar ju alla. Islam däremot kommer med hot och den som inte böjer sig kommer att plågas och dö.

Vi möter det här också i Hes 39 där Gog är en representant för just Islam som idag försöker att förinta Israel. Vi läser i Hes 38:11.

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}

Här ser vi just Gog som får en plats till Grav. Grav visar på död och som vi skrev så motsvara Gog Islam, den kraft som ligger bakom alla de länder och folk runt Israel som går emot Israel idag.

Gog kommer av Gag som på Hebreiska betyder yttertak. Alltså överordnat allt annat. Och det är ju det Islam hävdar att de är. De hävdar att de är övar alla och alla ska böja sig för Islam.

Och här i Upp 19:22 kan i också läsa om hur Den Falske Profeten, alltså Islam kastas i sjön som brinner med Svavel..

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Det är Islams slutliga öde. Den ska sluta i sjön som brinner med Svavel och därmed försvinna för alltid.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar