söndag 14 juli 2019


De 7 Församlingarna 9,
En viktig uppgift för Församlingarna är Bön



Bön är en av de viktiga uppgifterna för Församlingen, det ser vi här i profetian om de 7 Basunerna. Det är genom Bön som Evangeliet kommer ut. Det är genom bön som Gud skakar världen.

Upp 8:2. Och jag ser de 7 änglarna [budbärarna] som stod inför Gud och de får 7 trumpeter [basuner].
Upp 8:3. Och en annan ängel [budbärare] kommer och ställer sig vid offeraltaret, och han har ett gyllene rökelsekar, och han får mycket rökelse, för att han skall föra det till alla de heligas böner, på det gyllene offeraltaret, inför tronen.
Upp 8:4. Och röken från rökelsen, de heligas böner, stiger upp från ängelns [sändebudets] hand, inför Gud.

Upp 8:5. Och ängeln [budbäraren] tog rökelsekaret och han fyller det från offeraltarets eld och han kastar det till jorden och det kommer ljud [röster] och åskor och blixtar och jordskalv [olika ordning i olika grundtexter, t ex: åskor och blixtar och ljud och jordskalv].
Upp 8:6. Och de 7 änglarna [budbärarna] som har de 7 trumpeterna [basunerna] gör sig redo för att trumpeta [blåsa i basun].

Det är intressant att konstatera att allt börjar med Bön. När vi ber hör Gud och han inte bara hör utan till våra böner läggs kraft. Våra böner blir som väldig rökelse inför Gud.

Och det hela leder till resultat. Resultat här nere på Jorden, som syns och hörs. Ja det är som Åska. Ingen kan undgå att höra det.

Och det syns som Blixten. Ingen kan undgå att se det.

Och hela världen skakar av denna kraft som kommer när Gud verkar.  Och allt samman startar alltså med vår Bön. Gud hör bön.

Så Bön är viktig och är kärnan i Församlingens verksamhet, det som leder till resultat.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar