lördag 13 juli 2019


De 7 Församlingarna 8,
De 7 Basunerna är också en profetia på Församlingarna genom tiderna


Vi ska titta på ett annat Bibelställe samtidigt med Upp kapitel 2 och 3 som ju är de 7 församlingarna genom tiderna. Och det vi ska titta på det är de 7 Basunerna. Det visar sig att de ligger parallellt med de 7 Församlingarna, och är alltså profetior på samma tider.

Upp 8:2. Och jag ser de 7 änglarna [budbärarna] som stod inför Gud och de får 7 trumpeter [basuner].

Upp 8:3. Och en annan ängel [budbärare] kommer och ställer sig vid offeraltaret, och han har ett gyllene rökelsekar, och han får mycket rökelse, för att han skall föra det till alla de heligas böner, på det gyllene offeraltaret, inför tronen.
Upp 8:4. Och röken från rökelsen, de heligas böner, stiger upp från ängelns [sändebudets] hand, inför Gud.
Upp 8:5. Och ängeln [budbäraren] tog rökelsekaret och han fyller det från offeraltarets eld och han kastar det till jorden och det kommer ljud [röster] och åskor och blixtar och jordskalv [olika ordning i olika grundtexter, t ex: åskor och blixtar och ljud och jordskalv].
Upp 8:6. Och de 7 änglarna [budbärarna] som har de 7 trumpeterna [basunerna] gör sig redo för att trumpeta [blåsa i basun].

Basunerna är just 7 till antalet de också alltså samma som de 7 Församlingarna. En Basun låter starkt och sprider sitt budskap och det är det som är församlingarnas uppgift. Att sprida kunskapen om Jesus. Att sprida Evangelium

Och vi kan se idag hur Just Församlingarna har uppfyllt Jesu budskap att sprida Evangelium över hela världen. Idag kan alla höra Evangelium.

Det som gör att man kan säga det är våra TV satelliter. De sänder ut Evangelium till alla folk och de når in även där det är förbjudet att sprida Jesu budskap. Även i de länderna sitter folk idag och tittar på TV och hör om Jesu Budskap.

Det är intressant att notera att det står Blixtar och Åska. Det var det närmaste man på Jesu tid kunde komma Elektromagnetiska vågor som är just det man använder när man sänder Satellit TV.

De 7 Basunernas starka ljud har idag nått ut till hela världen. Och snart kommer Jesus för vi är där i Historien.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar