söndag 21 juli 2019


De 7 Församlingarna 16,
Den 2:a Basunen är den 1:a Hednakristna Församlingen



Det är intressant att studera Basunerna parallellt med de 7 församlingarna för man ser likheterna i dem. Och här i den 2:a Basunen talas det om Havet, en symbol på Hedningarna. Land var ju Israel och då är havet hedningarna. Och därmed pekar den 2:a Basunen på den Hednakristna Församlingen, alltså en parallell till Smyrna.

I havet kommer ett väldigt berg. En klippa. Det är Jesus som kommer till Hedningarna. Frälsningen kommer till Hedningarna.

Upp 8:8. Och den 2:a ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och liksom ett väldigt berg, med brännande eld, kastas i havet, och följden är att en tredjedel av havet blir blod.
Upp 8:9. Och en tredjedel av varelserna i havet dör, de som har liv [själar, andar], och en tredjedel av skeppen förstörs.


Här hittar vi alltså havet. En symbol på Hedningarna. Och på samma sätt som den Kristna tron erövrade hela Romarriket så ser vi här hur ettt berg kastas i Havet. Klippan Jesus kommer till Hedningarna och inter hela det Hedniska området, Hela Romarriket.

Vi ser också hur 1/3 av Havet blir blod, och det är den delen som har liv. Det pekar på den förföljelse som var i den Hednakristna församlingen på den tiden. Det var många kristna som avrättades på de mest bestialiska sätt.

Och vi ser också hur församlingar drabbas. Skepp är i Bibeln en symbol på enskilda församlingar. Och också dom gick under.

Här ser vi alltså åter igen hur de 7 Basunerna är en parallell till de 7 församlingarna.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar