måndag 1 juli 2019


Jesu seger 200,
Summering 22,
Hos Jesus finns Sanning och Öppenhet


Sanning och Öppenhet är väsentlig för Gud. Det är därför som Adam och Eva är Nakna i paradiset (1 Mos 2:25). Ska man leva som Gud vill då ska allt vara öppet och sant.

Vi möter det också i Glashavet, något totalt genomskinligt, som finns i Guds himmel i Upp 4:6. Och här i Uppenbarelsebokens sista två kapitel möter vi det flera gånger.


Jesu seger 143, Öppenhet och sanning är regeln i Guds rike

Genomskinlighet, alltså öppenhet och sanning är en grundregel i Guds rike och det är något som tas upp på många ställen i Bibeln.

Upp 21:18. Och murens byggnadsmaterial var jaspis, och staden var av rent guld, lik rent [klart] glas.


Jesu seger 146, Internet är totalt öppet i Guds stad

Idag håller man på och stänger ned Internet, för de med fel åsikt. Människor som inte har samma åsikter som etablissemanget kan snart inte yttre sig över huvud taget. Men i Guds stad ska internet varar öppet. Gatorna här i Upp 21:21 är Internetgatorna, kommunikationen på nätet, och den ska vara sund och totalt öppen.

Upp 21:21. Och de 12 portarna är 12 pärlor, varje port är av en pärla. Och stadens gata är av rent guld, som genomskinligt glas.


Jesu seger 148, Jesus är vårt ljus

Den som vandrar med Jesus vandrar i ljuset för Jesu är ljuset, och leder och ger klarsyn.

Upp 21:23. Och staden behöver inte solen eller månen för att ha ljus i sig, för Guds strålglans lyser i den och dess lampa är Lammet.


Jesu seger 151, I Guds stad kommer ingen lögnare in

Jesus är sanningen, det har vi läst om i tidigare avsnitt, och i Guds stad kommer ingen lögn in. Alltså kommer ingen lögnare in heller.

Upp 21:27. Och ingen som gör orenheter [världsligheter, vanhelgar] och som ägnar sig åt avgudadyrkan [styggelser] och lögn [oärlighet], kommer någonsin in i den, utan endast de som är skrivna i livets bok, Lammets.

https://minjesus.blogspot.com/2019/05/jesu-seger-151-i-guds-stad-kommer-ingen.html

Jesu seger 158, I Guds rike finns inget Andligt mörker

Det är Aldrig natt i Guds stad. Där finns inget Andligt mörker. Sanningen går alltid att se för Jesus är sanningen och han är vår lampa.

Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.


Jesu seger 160, Profetiorna i Bibeln bevisar Guds existens

Guds ord är tillförlitligt. Ja profetiorna i Bibeln bevisar Guds existens.

Upp 22:6. Och han säger till mig: Dessa ord är tillförlitliga och sanna, och Jesus [Herren] de heliga profeternas Gud, sänder sina änglar [budbärare] för att visa sina tjänare det som snart skall ske [är nödvändigt att ske utan fördröjning].


Jesu seger 175, Vi ska inte lägga till något

Guds ord står fast, och det gäller speciellt profetiorna. De står fast och Gud håller sina löften.

Men vi kan också i det här lägga in, att vi inte ska foga saker till Frälsningen. Jesu Evangelium är givet, så som det står i Bibeln och det håller i alla tider.

Upp 22:18. Jag intygar för en var som hör dessa ord i denna profetias bok, om någon lägger till något till detta, skall Gud på honom lägga till de plågorna som skrivits om i denna bok.


Jesu seger 176, Vi ska inte ta bort något

Profetians ord gäller så som det står i Bibeln. Därför är det viktigt att vi tar vara på det och inte som idag på många håll låtsas som att det inte finns. Guds profetior ska inte tas bort eller gömmas undan. De ska predikas och göras kända.

Och naturligtvis gäller det här hela Guds Frälsning. Allt som är i frälsningen ska vara där. Så som det står i Bibeln.

Upp 22:19. Och om någon tar bort från denna boks profetias ord, skall Gud ta bort hans del från livets bok och från den heliga staden som skrivits om i denna bok.


Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar