måndag 29 juli 2019


De 7 Församlingarna 24,
Jesus är Guds son


Att Jesus är Guds son är något som är viktigt och att den här församlingen, alltså Islam, inte förstår det, är något som gör Jesus väldigt upprörd. Vi läser hur hans ögon är som eldsflammor, och hans fötter som skinande koppar.

Budskapet är fast och Jesus ser allt.

Upp 2:18. Och skriv detta till ängeln [budbäraren] i församlingen i Tyatira [fortsatt offer]. Så säger Guds son, han som har ögon som elds flammor och vars fötter liknar skinande koppar [brons]:
Upp 2:19. Jag vet dit slit och kärlek och tjänande och tro och din uthållighet och dina insatser, och de sista fler än de första.

När man inte erkänner Jesus som Guds son. Han som tog våra synder, då får man det svårt. För då finns ju ingen förlåtelse. Det blir slit och insatser, mer och mer. Men det hjälper inte. Jesus ser igenom allt och ser alla synder.

Det är därför som det är ett förtvivlat läge för den som håller sig till Islam. Han måste kämpa sig till rättfärdighet med många goda gärningar, och han vet aldrig om det är nog.

Jag berättade det här en gång för en Arbetskamrat som har Islam som sin religion. När man har Jesus, som sin Gud, som Guds son, han som offrade sig, då har man förlåtelse för alla synder. Men är fri från synderna. Och han hade svårt att förstå det här.

När man vet det här då tycker man synd om alla som trälar inom Islam för att bli rättfärdiga. Det finns redan klart i Jesus. Och det är bara att ta emot.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar