tisdag 30 juli 2019


De 7 Församlingarna 25,
Tyatira har en Profet liksom Islam



En likhet som är slående mellan Tyatira och Islam är att båda har en Profet, I Tyatiras fall är det visserligen en kvinna, alltså en Profetissa. Men vi ser likheten.

Vi ser att det här är något som Jesus inte gillar.

Upp 2:20. Men jag har något mot dig, att du tillåter kvinnan Jesabel [Baals flöde, ö-bon, utsöndrat skräp, svettiga strömmar], hon som säger att hon är profetissa för att undervisa och för att lura mina tjänare att bedriva hor [avgudadyrkan], och att äta avgudaoffer.


En anmärkningsvärd sak är att det inte är Jesus som kallar Jesabel Profetissa utan att det är hon själv som gör det. Hon är självutnämnd.

Och vi ser också att det profetissan bidrog med var avgudadyrkan och att äta avgudaoffer. Alltså ägna sig åt att bedra Jesus. Och här ser vi också likheter mellan Islam och Tyatira.

Det är också intressant att konstatera att man i den här församlingen äter avgudaoffer. Vi som tror på Jesus och deltar i Nattvarden äter symboliskt Jesu kropp och Blod. Får Jesus i oss. Blir en del av Jesus.

Men Inom Tyatira är det alltså andra Gudar man får i sig. Andra Andar, som inte har Jesu Ande.

Upp 2:21. Och jag ger henne tid att ångra sig från sin otukt [avgudadyrkan] och verkligen omvända sig.

Jesus är långmodig och ger de som tror på Islam tid att omvända sig. Och vad de ska omvända sig från är åter avgudadyrkan. Omvända sig från att blanda in annat än Jesus. Att blanda in annat fungerar inte, och det var det som hände när Islam kom.

Upp 2:22. Se, jag kastar, henne på sängen, och de som horar med henne in i väldig plåga [nöd, förföljelse], om inte de omvänder sig från sina handlingar.

Att böjar sig för Islam innebär plåga och elände, och åter uppmanar Jesus de som har den tron att omvända sig och ta emot Jesus i stället.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar