tisdag 1 februari 2022

Jesu ord om änden 38, Kommer alla Judar hem

Jesu ord om änden 38, 
Kommer alla Judar hem


Det finns olika sätt att tolka texten om de 10 Jungfrurna, och ett sätt som mänga anser är det rätta är att sätta det i samband med Judarna och vår tid.

Ska inte alla Judar komma hem, utan bara c:a hälften. Ja det är det den här profetian säger om vi tolkar det som att det handlar om Judarna. Och det intressanta är att idag har c:a hälften av alla Judar flyttat till Israel medan c:a hälften är kvar ute i andra länder.
 
Mat 25:1. Då kommer himmelriket att jämföras med 10 jungfrur som mottar sina facklor, för att gå ut till att möte brudgummen.
Mat 25:2. Och 5 av dem är kloka och 5 är dumma.
Mat 25:3. De som är dumma de tar då sina facklor men de tar inte med sig olja.
Mat 25:4. Och de kloka de tar då olja i sina kärl till sina facklor.
Mat 25:5. Men brudgummen dröjer och de slumrar därför till så att de somnade.
Mat 25:6. Men mitt i natten går ropet ut [blir till], se [uppfatta] brudgummen kommer till sitt möte.
Mat 25:7. Vakna nu [denna gång] alla jungfrur och ställ i ordning era facklor.
Mat 25:8. Och de dumma säger då till de kloka: Ge oss från er olja eftersom våra facklor slocknar.
Mat 25:9. Men då svarar de kloka och säger: Aldrig någonsin, då det förmodligen inte räcker till både oss och er, gå heller till försäljarna och köp själva.
Mat 25:10. Och de går då bort själva för att handla, då kommer brudgummen och de som är redo de går då med honom till vigslarna och dörren låses.
Mat 25:11. Men senare kommer också de övriga jungfrurna och säger: Jesus [Herre, Jashve], Jesus [Herre, Jashve], öppna då nu för oss.
Mat 25:12. Men han svarar då och säger: Jag säger till er definitivt [med säkerhet], jag känner inte till [förstår inte] er.
Mat 25:13. Var vakna [vakna upp] därför, eftersom ni inte vet dagen eller timmen när det skall komma att ske, det att Människosonen [Adams son] träder fram [kommer].
 
Här har vi alltså ytterligare ett Bibelord som pekar rakt in i vår tid, Idag har hälften av Judarna flyttat hem. Vi har tidigare talat om att hela Jorden ska höra Evangelium och så ska änden komma, och idag med de Evangeliska satelliterna som flyger runt Jorden så har alla folka och länder fått höra evangelium. Vi kunde läsa om det i Upp 14:6 - 7.
 
Men säger någon: Vi läste ju om hur Jesus skiulle samla alla de utvalda från himlens 4 hörn, och det var ju Judarna som skulle få komma hem.
 
Mat 24:31. Och han kommer att sända sina budbärare [änglar] med basunens [trumpetens, (kommer från:) vågor] väldiga [stora] ljud och de kommer att samla de utvalda från de fyra väderstrecken [vindarna] från himlens ena ände till den andra [så att det sträcker sig till och är också från den andra delen av den].
Mat 24:32. Och lär av jämförelsen [liknelsen] med fikonträdet, när grenarna blir mjuka och bladen slår ut, vet ni att sommaren redan är nära.
Mat 24:33. Och på samma vis, när ni då ser allt detta, då vet ni [förstår, blir säkra] att han är nära och vid dörren.
 
Men dels står det från himmelens ena ende till den andra, alltså de som tror, och dels står det de utvalda, de som Gud har valt och kanske är det inte alla Judar även om alla är kallade.
 
Det är intressant att se hur ord efter ord i Bibeln går i uppfyllelse och snart kommer Jesus och då kommer vår befrielse. Jesus kommer att segra och vi med honom och snart är vi alltså där.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar