lördag 12 februari 2022

Jesu ord om änden, Totalsummering

Jesu ord om änden, 
Totalsummering
 

Profetior om ändens tid och Jesu återkomst är väldigt intressanta idag. Och den profetia som mänga anser är mest intressant det är de ord som Jesus gav till sina lärjungar strax innan han blev korsfäst.
 
Och här har jag valt att gå igenom dem och se vad man ser i de ord som Jesus gav.

Det som är det första och det främsta av Jesu ord är att vi inte ska bli förförda. Vi ser idag hur hela massmediasverige är fullt av lögner och hur man medvetet vrider sanningar för att förföra Svenska folket och så här är det i hela västvärlden idag.
 
De två tecken som är mest iögonfallande och visar att Jesus kommer mycket snart är dels att Evangelium om Jesus idag har predikats för alla folk och då ska enligt Jesu egna ord änden komma och Jesus komma tillbaka.
 
Det andra som är iögonfallande är att Israel har upprättats som nation och Judarna idag håller på att återvända till sitt land, något som också visar att Jesus är nära.
 
Vi kan också se hur, när Jesus kommer ska alla se det. Det kommer alltså inte att finnas något hemligt och osynligt uppryckande där vissa männisior får vara med och de andra vet inte ens att det ägt rum. Alla ska se Jesus när han kommer.
 
Medan vi väntar på Jesus ska vi vara vakna och be. Något om att fasta och be står inte här utan det är vaka och be. Att vara vaken innebär att vi ska se vad som händer. Följa med i massmedia och alternativa medier etc för att veta var vi är i händelseförloppet. Vi ska också be så att vi har öronen öppna och hör Jesu röst i vårt inre och göra det Jesus vill i det läge som råder.
 
Vi kan också läsa tre profetior om Israel i änden där vi får se, att kanske inte alla Judar förstår och flytter hem utan i stället får vara med om de förföljelser som kommer att finnas utanför Israel. Och vi får också se att varje Nation kommer att dömas av Jesus beroende på det sätt de har varit mot Israel.
 
En annan intressant sak som vi också ser är att Jesus ska ge varje folk sina gränser. Jesus vill inte ha det här blandade förhållandet som vi har i t ex Sverige utan han vill att Svenskar ska ha sitt land och andra folk ska ha sitt land etc.
 
Så det som står här i Jesu egna ord om änden innehåller flera mycket intressanta saker.
 
 
Jesu ord om änden, Summering 1, Inledning
 
Vi befinner oss idag i ändens tid och det finns många profetior om änden och det är alltså lämpligt att studera dem nu. Och den som kan tyckas mest intressant av profetiorna är den som Jesus själv gav sina lärjungar.
 
Vi hittar den både i Matteus, i Markus och i Lukas och vi tittar här på alla tre Bibelställena.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/02/jesu-ord-om-anden-summering-1-inledning.html
 
 
Jesu ord om änden, Summering 2, Bli inte förförd
 
 
 
En av de absolut viktigaste sakerna i Jesu Ord till sina lärjungar om ändens tid är att vi inte ska bli förförda. Det kommer att hända mycket och det kommer att dyka upp många personer med falska budskap mm. Och det är då vitkgit att vi inte går fel. Att vi inte reagerar på det som är falskt och inte kommer från Jesus.
 
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/02/jesu-ord-om-anden-summering-2-bli-inte.html
 
 
Jesu ord om änden, Summering 3, Håll ut i bön, Jesus räddar oss
 
Jesus kommer att rädda oss. Det kan vi läsa i de här Bibelställena och det vi ska göra medan vi väntar på Jesu räddning är att Be och vara Vakna, inte låta oss förföras av denna världens Ande.
 
Och tiden ska t o m förkortas så att inte alla dör. Det kommer alltså att vara hemska tider. Men Jesus ska alltså rädda oss och vi ska bara hålla ut och Be och Vaka.
 
Och när Jesus kommer då ska vi verkligen se det. Det är inget som ska hända i smyg utan alla ska se det.
 
 
 
 
 
 
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/02/jesu-ord-om-anden-summering-3-hall-ut-i.html
 
 
Jesu ord om änden, Summering 4, Tecken som visar att vi är i ändens tid
 
Men hur ska vi då veta när vi är inne i ändens tid och Jesus kommer undrar många idag. Jo det är så att det kommer tecken som visar var vi är i tiden och att vi är på slutet .
 
Hela Jorden ska höra Jesu Evangelium innan änden kommer, och det har den idag med de Evangeliska Satellitkanalerna och internet etc. och alla Mission och Evangelisation som varit genom århundradena. Speciellt på sista tiden.
 
Israel ska återupprättas som nation och det har skett och Jesus ställer upp för dem och ser till att landet Israel består och snart kommer Jesus till dem och de ska få se honom och se att det är deras Messias.
 
Det är som på Noas dagar och hela västvärlden är andligt död idag.  Precis som det skulle vara innan Jesus kom.
 
Och vi kan till vår förvåning konstatera att Censur har införts i hela västvärlden, den som skulle vara demokratisk och helt fri från alla Censur. Men idag är de officiella nyheterna styrda och innehåller bara det som överheten vill att vi ska höra.
 
 
 
 
 
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/02/jesu-ord-om-anden-summering-4-tecken.html
 
 
Jesu ord om änden, Summering 5, Jesus kommer och alla ska se det
 
Här beskriver Jesus hur han ska komma och vad som kommer att hända när han kommer.
 
Och när vi läser ser vi att Jesus kommer så att alla ser det. Han ska komma på himmelens moln står det och på ett annat ställa har vi läst att det ska vara som blixten som syns från himelens ena ända till den andra. Så något uppryckande i smyg kan vi inte läsa om här i de här Bibelställena.
 
När han har kommit så ska han samla Israel. Det är de utvalda och Jesus kommer att samla dem alla och han har redan börjat, det kan vi se för Israel har som nation nu funnits i 74 år men hela tiden under attack av olika slag. Men när Jesus kommer, kommer de att få fred och Israel kommer att få hela det land som Gud lovat.
 
Och det löfte som Gud gav redan i 1 Mos 4  till Kain att ingen skulle döda honom. Det gäller Israel och trotts snart 2000 år av fördrivning ut över hela Jorden kommer de inte att vara utplånade som Folk, utan vi ser idag hur de samlas.
 
Så även om vi inte vet exakta tidpunkten för Jesu kommande kan vi alltså säga att mycket snart får vi se honom.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/02/jesu-ord-om-anden-summering-5-jesus.html
 
 
Jesu ord om änden, Summering 6, I väntan på Jesu kommande
 
Men även om Jesus kommer mycket snart så har han alltså inte kommit än, och vad ska vi då göra medan vi väntar på hans kommande.
 
Det ord Jesus ger oss är att vi ska Vaka och Be, att vaka är att se vad som händer runt omkring så att vi är beredda. Och genom Bön ska vi ha kanalen öppen med Jesus så att vi kan vara i hans vilja och höra hans ord.
 
Det finns de som säger att man ska Fasta och Be men det säger alltså inte Jesus, han säger att vi ska Vaka och Be. Och själv brukar jag täna på Bibelordet där Jesus säger att så länga jag är hos dem ska de inte fasta, och för egen del så upplever jag att Jesus är hos mig. Han är i mig, han är omkring mig, ja han är min kompis och han och jag delar allt i livet. Tänk vilken Jesus vi har.
 
Och vi ska vara den Gode tjänaren. Det är det Jesus tycker är viktigt, Och det gäller alltså att vara uthållig så att man fortsätter att göra det Jesus vill tills han kommer.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/02/jesu-ord-om-anden-summering-6-i-vantan.html
 
 
Jesu ord om änden, Summering 7, Liknelserna om Judarna och änden
 
I Mat 25 har vi tre liknelser och man har hört många utläggningar om hur vi som Kristna ska bete oss med utgångspunkt från de här liknelserna.
 
Men när man läser dem ser man att det är Judarna som Jesus talar om. Det är hans bröder och det är ju Judarna.
 
I den första liknelsen ser vi hur det kanske inte är alla Judar som ska komma hem utan bara hälften, då Jesus kommer. Och idag är hälften hemma.
 
I nästa liknelse kan man se att de som åker hem till Israel först ska få mest välsignelse och göra mest, medan de som kommer sist inte ens ska utnyttja sin chans att komma hem, utan gräva ner sitt pund.
 
I den tredje liknelsen får vi se hur det är vårt sätt som nation att behandla Judarna som kommer att vara det vår nation ska dömas efter när Jesus kommer. De som stött Judarna är de länder som ska bestå medan de andra ska förintas.
 
Vi kan också se hur Jesus ger alla folk sina gränser, den här totala blandningen som vi ser idag är alltså inte Jesu väg.
 
Det är som vanligt intressant när man läser profetian och ser hur fantastiskt den stämmer med det vi ser idag och som vi ser förmodligen är på gång.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/02/jesu-ord-om-anden-summering-7.html
 
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar