måndag 7 februari 2022

Jesu ord om änden, Summering 3, Håll ut i bön, Jesus räddar oss

Jesu ord om änden, 
Summering 3
Håll ut i bön, Jesus räddar oss
 

Jesus kommer att rädda oss. Det kan vi läsa i de här Bibelställena och det vi ska göra medan vi väntar på Jesu räddning är att Be och vara Vakna, inte låta oss förföras av denna världens Ande.
 
Och tiden ska t o m förkortas så att inte alla dör. Det kommer alltså att vara hemska tider. Men Jesus ska alltså rädda oss och vi ska bara hålla ut och Be och Vaka.
 
Och när Jesus kommer då ska vi verkligen se det. Det är inget som ska hända i smyg utan alla ska se det.
 
Jesu ord om änden 12,  Den som håller ut till slutet ska bli räddad
 
Det gäller att hålla ut, Det är det Jesus säger. Man ska inte låta sig förföras av olika lockrop utan hålla fast vid tron på Jesus och det Bibeln säger.
 
Vi hittar det här både i Matteus, Markus och Lukas. Det är alltså något viktigt. Och vi får inter falla till föga för den massiva förförelse som vi möter idag i samhället.
 
Mat 24:9. Då skall de överlämna er [fängsla] till plåga [vedermöda, nöd, rädsla] och de skall döda er och ni skall bli hatade av alla folk [hedningar, raser] på grund av mitt namn.
Mat 24:10. Och de många kommer då göras till anstöt [lockas till synd, snärjas] och de kommer att överlämna [sätta i fängelse] varandra [inbördes] och de kommer att hata [avsky] varandra [inbördes].
Mat 24:11. Och många [stora, ofta] lögnprofeter [falska profeter, oäkta profeter] skall stå upp [vakna] och de kommer att lura [dåra, bedra] många [stora, ofta].
Mat 24:12. Och genom att ogudaktigheten [laglösheten, orättfärdigheten] ökar kommer omsorgen om andra [respekten, kärleken, godheten] att kallna väldigt [hos många].
Mat 24:13. Men den som härdar ut [lider, väntar på] till slutet, han kommer att bli räddad [frälst, helad].
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-12-den-som-haller-ut.html
 
 
Jesu ord om änden 15,   Be
 
Vad är då Jesu lösning på det här. Vad ska vi göra enligt Bibeln. Ja vi hittar ordet i  Mark 13:33 och i Luk 21:36. Jesus uppmanar oss att Be och att vara vakna. Och sättet vi ber på är inte definierat utan det är just att Be.
 
Och att vara vakna innebär att se vad som händer. Att lyssna läsa nyheter och från olika håll, även från alternativa källor. Och det är något som behövs idag när SVT och Main stream media är så fulla av lögner och propaganda.
 
Mark 13:32. Och om den dagen och den timmen [stunden] vet ingen, inte ens änglarna [budbärarna] i himlen [skyn], inte heller sonen, ingen utom [om inte] fadern [far].
Mark 13:33. Se, var vakna [vaka] och be, för ni vet inte när det är tid.
 
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-15-be.html
 
 
Jesu ord om änden 16   Var vaken
 
Vi ska inte bara be utan vi ska också vara vakna. Vad  betyder det att vara vaken. Jo det är att se vad som händer. Att förstå var vi är i tiden och att kunna reagera.
 
Göra det som Jesus vill. Gå på Jesu väg också i denna slingriga tid full av lur och förförelse. Då måste man extra mycket vara vaken
 
Mat 24:42. Var därför vakna eftersom ni inte vet vilken timme som er Jesus [Herre, Jashve] kommer.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-16-var-vaken.html
 
 
Jesu ord om änden 17   Tiden ska förkortas
 
Tiden ska förkortas och det är viktigt för det kommer att bli så hemskt att ingen skulle ha överlevet om tiden inte hade förkortats.
 
Vi har tidigare på den här bloggen pekat ut 2023 och sagt att kanske kommer Jesus då och vi är snart där. Kommer alltså Jesus att komma tidigare därför att det kommer att bli så hemskt nu så Gud måste korta tiden. Eller är 2023 redan den kortade tiden.  Ja vi får se vad som händer.
 
Som vanligt ska man inte vara för säker när man läser profetior och talar om vad som ska komma. Det är Gud som vet och det är han som kommer att göra det hela och som vi skrev i förra avsnittet, det gäller att vara vaken.
 
Mat 24:21. För då kommer det att bli en väldig vedermöda [prövning, nöd], som inte varit sedan värdens början intill denna tid inte heller någonsin må komma.
Mat 24:22. Och om inte de dagarna då blir förkortade, blir kanske inte några människor [kött, varelser] räddade. Men på grund av de utvalda skall de dagarna förkortas.
Mat 24:23. Om då någon säger till er: Se här är Messias [Kristus, Den smorde], skall ni inte tro det.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-17-tiden-ska-forkortas.html
 
 
 
Jesu ord om änden 20  När Jesus kommer ska alla se det
 
Det här är ett intressant Bibelord eftersom de ställer hela påståendet om uppryckelsen på huvudet. När Jesus kommer då ska alla se det. Då kan det inte ske i det fördolda utan då måste det ske öppet, alla ska ju se det.
 
Det är också intressant att här står om Blixten för blixten är det närmaste Radio och TV sändningar man kunde komma på den tiden. Blixten är ett fenomen som sänder starka elektromagnetiska vågor, Alltså det som används för Radio och TV.
 
Mat 24:26. Om de alltså säger till er: Se han är i öknen, gå inte ut dit. Se han är i de inre rummen [de privata rummen], tro det inte.
Mat 24:27. För precis som blixten utgår från öster och skiner ända till väster, så kommer det att också bli vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:28. För det är istället så att där den livlösa kroppen [liket] är där samlas örnarna [gamarna, rovfåglarna] (jfr aetos=örn, aer =luft=> ande, andar).
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-20-nar-jesus-kommer.html
 
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar