tisdag 8 februari 2022

Jesu ord om änden, Summering 4, Tecken som visar att vi är i ändens tid

Jesu ord om änden, 
Summering 4
Tecken som visar att vi är i ändens tid
 

Men hur ska vi då veta när vi är inne i ändens tid och Jesus kommer undrar många idag. Jo det är så att det kommer tecken som visar var vi är i tiden och att vi är på slutet .
 
Hela Jorden ska höra Jesu Evangelium innan änden kommer, och det har den idag med de Evangeliska Satellitkanalerna och internet etc. och alla Mission och Evangelisation som varit genom århundradena. Speciellt på sista tiden.
 
Israel ska återupprättas som nation och det har skett och Jesus ställer upp för dem och ser till att landet Israel består och snart kommer Jesus till dem och de ska få se honom och se att det är deras Messias.
 
Det är som på Noas dagar och hela västvärlden är andligt död idag.  Precis som det skulle vara innan Jesus kom.
 
Och vi kan till vår förvåning konstatera att Censur har införts i hela västvärlden, den som skulle vara demokratisk och helt fri från alla Censur. Men idag är de officiella nyheterna styrda och innehåller bara det som överheten vill att vi ska höra.
 
Jesu ord om änden 18  Evangelium måste först predikas för alla folk
 
Här har vi ett ord som klart pekar på vår tid. Idag har Evangelium nått alla länder. Vi har Evangelium både på satellit och på Internet. Och det betyder att Evangelium når ut överallt.
Mark 13:10. Och evangeliet [det goda budskapet] måste först predikas [proklameras, förkunnas] för alla nationer [folk, hedningar].
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-18-evangelium-maste.html
 
 
Jesu ord om änden 19,  Israel håller på att återupprättats nu i ändens tid.
 
Det främsta tecknet på att Jesus kommer snart är att Israel har återupprättats idag som Nation, De gjorde det 1948 och 1967 hade de hela det land som Gud lovat dem. Alltså också Gamla Jerusalem
 
Och det första årtalet när Israel fick löfte om att nu kunde de återvända, det var 1917 I samband med Balfour Deklarationen när England hade erövrat det som då kallades Palestina från det Ottomanska riket och Judarna var välkomna att flytta in i landet.
 
Vilket är det som då är det år när hedningarns tider upphör. Ja när man ser verkligheten så ser man att det är en succesiv process och den började alltså 1917 och vi är förmodligen inte framme än.
 
Luk 21:24. Och de skall falla för svärdsegg och de skall bli förda i fångenskap till alla hednafolk [folk, nationer] och Jerusalem kommer att vara sönder trampat av hedningarna [folken, nationerna] tills hedningarnas [folkens, nationernas] tider är fullföljda [uppfyllda, slutförda].
 
 
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-19-israel-haller-pa.html
 
 
Jesu ord om änden 21 Västvärlden är Andligt död idag
 
I det förra avsnittet talade vi om att när Jesus kommer ska alla se det och vi skrev att Blixten pekade på Radio och TV som vi har idag.
 
Men det finns en vers till som förklarar det Jesus säger och det är versen med Gamarna som samlas kring den döda kroppen. Man ser i luften över den döda kroppen alla Rovfåglar som vill ha en bit. Så det går alltså inte att dölja här heller.
 
Mat 24:26. Om de alltså säger till er: Se han är i öknen, gå inte ut dit. Se han är i de inre rummen [de privata rummen], tro det inte.
Mat 24:27. För precis som blixten utgår från öster och skiner ända till väster, så kommer det att också bli vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:28. För det är istället så att där den livlösa kroppen [liket] är där samlas örnarna [gamarna, rovfåglarna] (jfr aetos=örn, aer =luft=> ande, andar).
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-21-vastvarlden-ar.html
 
 
Jesu ord om änden 22, Före Jesu kommande kommer censur och mörker och Kristendomshat
 
Strax innan Jesus kommer så kommer en tid av mörker.
 
Här beskrivs det som att Solen mörknar och Månen inte ger sitt sken och Stjärnorna faller från Himlen. Och här har vi just det vi ser idag. Idag har vi censur och massmedia som inte sänder sanningen. Det är mörker och ljuset kommer inte fram.
 
Mat 24:29. Och strax efter, den tidens [dagarnas] vedermöda [prövningen, nöden] kommer det här, solen mörknar [grumlas] och det sker att månen inte ger från sig sitt ljus och stjärnorna de kommer att falla från himlen [skyn] och himlens makter [krafter] kommer att skakas [bli upprörda, röras upp, rysta, bli störda].
Mat 24:30. Och då [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] på [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-22-fore-jesu-kommande.html
 
 
 
Jesu ord om änden 23, Vad är människosonens Tecken på himlen
 
Människosonens tecken ska visa sig på himlen. Vad är det. Ja vi kanske snart får se det och som vi funnit tidigare så förstår man ofta Bibelordet när man ser uppfyllelsen. Det är kanske därför vi inte vet idag vad det kommer att innebära.
 
När Jesus kom första gången då var det en stjärna på himmeln som var symbol. Är det så idag också. Är det Morgonstjärnan som är symbolen nu.
 
Mat 24:30. Och då [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] på [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.
 
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-23-vad-ar.html
 
 
Jesu ord om änden 30 , Som på Noas dagar
 
På Noas tid levde folk som vanligt, Ingen förstod vad som skulle hända. De vardagliga händelserna tog över och fyllde dagen.
 
Och så är det idag, Idag är det också de vardagliga händelserna som dominerar folks liv. Tanken på Jesus och Gud finns knappt alls idag, och från det officiella samhället är Jesus’ helt borttagen.
 
Mat 24:37. Och det kommer att bli precis som Noas [det upphör, vila, bo, den som leder, han som lämnades ensam kvar] dagar, också vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:38. För på samma sätt som det var i de dagarna före floden, de äter och de dricker och de gifter sig och de blir bortgifta, tills den dagen då Noa går in i arken.
Mat 24:39. Och de förstår inget när översvämningen då kommer och tar bort alla, så kommer det att vara också när Människosonen [Adams son] kommer [är på gång, är i vardande].
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2022/01/jesu-ord-om-anden-30-som-pa-noas-dagar.html
 
 
Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar