lördag 19 februari 2022

Ska vi alla dö 7, Många ska dödas för att det tror på Jesus

Ska vi alla dö 7, 
Många ska dödas för att de tror på Jesus
 

Här i det 5:e sigillet har vi ytterligare en bild på hur det är med dödandet under tid och nu på slutet. Att lida, och att t o m när det blir tillräckligt galet dödas, är något som ingår i att vara Kristen. Här i det 5:e Sigillet säger Jesus just det.
 
Och det här kommer att fortgå tills vi nått slutet, alltså tills alla som ska lida har gjort det. Och som vi läst kommer det att vara speciellt mycket förföljelse på slutet, där vi är nu strax innan Jesus kommer.
 
Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.
 
Mänga kristna plågas naturligtvis av det tillstånd som vi har nu, När ondskan har fått sådan makt i vårt samhälle och när vi hör hur förföljelse och dödande går fram över världen i olika länder.
 
Men Jesu svar här är att det kommer att vara så här tills ändetiden är slut, tills Jesus själv kommer då kommer lidandet och då kommer dödandet att få sitt slut och de som har ägnat sig åt att förfölja sanna Kristna att få sitt straff.
 
Sedan ska man ju också veta i det här sammanhanget att det är en glädje att vara Kristen, att ha sin synd förlåten, att leva tillsammans med Jesus allas vår herde som också är med oss när det tar emot, ja speciellt då.
Och Jesus själv sa ju att om han som vår Herre fick lida så är det också naturligt, och vår lott, att göra det.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar