lördag 1 december 2018


Anden i Ändetiden 118,
Summering 14
Jesu seger


Det är faktiskt väldigt intressant att konstatera att efter den tid vi lever i nu med de tre onda Andarna som härjar och Harmagedon som är fullt igång, så kommer alltså Jesu seger, så det är det vi har att se fram emot.

Så vi behöver inte som Kristna gå och hänga läpp och känna oss förtvivlade och som förlorare, bara för att det ser hemskt ut just nu. Nej Jesus kommer att segra och det är det som nu är på gång.

I Upp 19 kan vi läsa om Jesu seger. Man kan se att Upp 16 där det står om de tre onda Andarna och Harmagedon, hänger ihop med Upp 19, för där dyker de tre onda andarna upp igen. Och i Upp 19:20 och Upp 20:2, där kan vi se hur Jesus besegrar dem.


Anden i Ändetiden 95, Upp 16 och Upp 19 hänger ihop

Det är intressant att se att i Upp 16:13 hittar vi Ormen, Vilddjuret och den Falske Profeten. Och vi hittar samma sak i Upp 19:20 – 20:1.

De här två ställena hänger ihop och beskriver händelserna som kommer efter varandra.

Här har vi ordet ur Upp 16.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Och här kan vi se fortsättningen ur Upp 19.


Anden i Ändetiden 96, Hesekiel 39 för också samman Upp 16 och 19

Här i Hes 39 ser vi också det vi såg i förra avsnittet, alltså hur Upp 16 och Upp 19 hänger ihop.

Vi läser bibelstället i Hesekiel.

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}


Anden i Ändetiden 97, Massmedia ska vara ett kraftfullt vapen för ondskan i ändetiden

Att de onda Andarna ska använda sig av massmedia det ser vi i Upp 19:20.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Både TV och Internet kommer att användas av de onda Andarna i ändetiden och speciellt Islam kommer att omhuldas i Massmedia. Det ser vi här där det står att Den Falske Profeten ska använda både Vilddjurets Bild och dess märke.


Anden i Ändetiden 98, Segern kommer och de Onda Andarnas tid är över

Över de onda Andarna ska alltså Jesus segra. Jesus ska ta över världen. De tre onda Andarna, Ormen, Vilddjuret och Den Falske Profeten som nästan har lyckats fördärva vår värld de kommer att få sitt straff.

Och här i Upp 19:20 får vi se hur Vilddjuret och Den Falske Profeten tas om hand av Jesus.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Vilddjuret och Den Falske Profeten, dessa två av de Onda Andarna kastas i Eldssjön. Eldssjön som brinner med Svavel.


Anden i Ändetiden 99, Evangelium och Guds Ande fyller människorna

Det är inte bara Vilddjuret, Globalismen och världens Anda mm och Den Falske Profeten som får sitt straff, det får också alla som varit med i det här upproret på slutet. Upproret som bestod i att försöka utplåna Israel.

Men det är inte bara ett straff utan läser man texten så ser man att det är en väckelse, med Guds ord, svärdet och Den helige Ande, Fåglarna, som tar över världen.

Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].


Anden i Ändetiden 100, Ormen, Satan, fängslas först, men hamnar i Eldssjön till sist

Den siste av de tre onda Andarna Satan fängslas. Det kan vi läsa om i Upp 20:1 – 3.

Man kan fråga sig varför Satan bara fängslas. Varför han inte meddetsamma kastas i Sjön som brinner med Svavel som de andra utan sätts i fängelse.

Men till sist hamnar också Satan i sjön som brinner med Svavel.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar