onsdag 19 december 2018


Jesu seger 16,
Människorna i de sista dagarna



När vi studerar tiderna i samband med Jesus återkomst och seger så är det intressant att också se andra beskrivningarna av hur det kommer att vara på den tiden strax innan Jesus kommer. Och när vi läser Paulus beskrivning av människorna i de sista tiderna då känner vi igen oss. Det är i många stycken som vår tid.

2 Tim 3: 1.  Men det ska du veta, att i de sista dagarna kommer svåra [farliga, vilda] tider.
2 Tim 3: 2.  För människorna kommer att vara egoistiska [själviska], giriga [snikna], storskrytande [pråliga], övermodiga [stolta], förtalande [baktalande] mot föräldrar, olydiga [trilska], otacksamma, fräcka [onda].
2 Tim 3: 3.  Kärlekslösa, oförsonliga [trolösa], baktalande, hämningslösa [kraftlösa], våldsamma [grymma], som inte älskar det som är gott [som föraktar det som är bra],
2 Tim 3: 4.  Svekfulla, förhastade [överilade], arroganta, de älskar nöjen [njutning] mer än de älskar Gud.
2 Tim 3: 5.  De har fromhetens utseende, men förnekar dess kraft [makt, styrka], och vänd dig bort från dessa.

Det är mycket i den här beskrivningen som stämmer med det vi har idag.

Människorna kommer att vara egoistiska och giriga. Och så är det idag. Dagens människor är främst ute efter att förse sig själva.

Pengar har blivit en viktigare och viktigare sak i vårt samhälle och det går inte att leva utan pengar. Mycket av dagens politik handlar om hur vi ska fördela pengarna.

Man tar in pengar från alla och så delar man ut så att så många som möjligt blir nöjda. Då får man röster. Det är Socialism. Men bara pengar är tomt. Och det ser vi i dagens samhälle. Folk mår dåligt. Och vi såg i Sovjet hur hela samhället kollapsade när man införde Socialismen, och allt bara handlade om pengar. Folk tappade livsviljan och Alkohol blev mångas hopp i tillvaron.

Men Jesus är vårt hopp och det är honom vi ska bygga ett samhälle på. Ett samhälle som inte bara handlar om egoism och pengar utan har Jesus med.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar