lördag 22 december 2018


Jesu seger 19,
Nöjen och Njutning före Gud



Nöjen och Njutning verkar vara det enda som vi har gemensamt i dagens samhälle, när vi kastat ut Jesus, och vi hittar också det här i Paulus beskrivning.

2 Tim 3: 1.  Men det ska du veta, att i de sista dagarna kommer svåra [farliga, vilda] tider.
2 Tim 3: 2.  För människorna kommer att vara egoistiska [själviska], giriga [snikna], storskrytande [pråliga], övermodiga [stolta], förtalande [baktalande] mot föräldrar, olydiga [trilska], otacksamma, fräcka [onda].
2 Tim 3: 3.  Kärlekslösa, oförsonliga [trolösa], baktalande, hämningslösa [kraftlösa], våldsamma [grymma], som inte älskar det som är gott [som föraktar det som är bra],
2 Tim 3: 4.  Svekfulla, förhastade [överilade], arroganta, de älskar nöjen [njutning] mer än de älskar Gud.
2 Tim 3: 5.  De har fromhetens utseende, men förnekar dess kraft [makt, styrka], och vänd dig bort från dessa.


Dagens människor strävar efter njutning. Att älska Gud är det ingen som bryr sig om. Ja många vet nog inte ens var det betyder.

Och mitt i det här oförsonliga mot andra så är den Egna njutningen nummer ett i livet. Ja t o m Kyrkorna har blivit underhållnings kyrkor. Man har Underhållningskristendom. Som är tom och som bara är till för att skapa nöje och njutning. Men var är Jesus. Var är Gud.

Njutning överhuvudtaget blir tom, som mål i livet. Och vi ser idag hur droger breder ut sig och det är många som får ta till det när det inte går att skapa mera njutning längre.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar