fredag 7 december 2018


Jesu seger 4,
Jesu seger ska predikas för alla



Jesu seger ska föras ut i världen. Den ska predikas för alla och redan här i 1 Mos möter vi det, ja 2 gånger i Bibelns första kapitel. Vi börjar med att titta på den befallning som de första människorna fick. De som var en profetia på Guds slutliga frälsning

1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 


Här ser vi att de ska uppfylla Jorden. Och det är en profetia på att Guds Evangelium ska spridas och uppfylla hela Jorden och det kommer det alltså att göra en gång när Jesus har kommit tillbaka och Gud har fått människorna till det han vill

Vi kan läsa samma befallning också i 1 Mos 1:22

1 Mos 1:21 < Trad:> Och Gud skapade deras stora havsmonster och alla varelser, de levande smådjuren, som överflödade vattnet efter deras art, och alla bevingade fåglar efter deras art och Gud såg att det var gott.

1 Mos 1:22 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.

Här ser vi att det gäller fiskarna och fåglarna. Men det är inte bara dem Gud har omsorg över utan här är det profetiskt och gäller de människor som spred Evangelium efter Jesu fösta kommande. Då spreds Evangelium bland Hedningarna, alltså Havet, och med hjälp av den Helige Ande alltså fåglarna.


Och ännu en gång kan vi läsa den här befallningen i 1:a Mosebok nämligen i berättelsen om Noa och där är vi alltså i samma situation som den vi hade i 1 Mos 28 alltså när Jesus har kommit och hela världen ska bli frälst.

1 mos 9:1 <Trad:> Och Gud välsignade Noa och han söner och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden.

tre gånger kan vi alltså läsa Missionsbefallningen i 1:a Mosebok, så viktig är den för Gud.

Och för att visa på vad vi talar om när vi nämner Missionsbefallningen så ska vi också ta med Jesu egna ord i Mark 16:15.

Mark 16:15. Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.
Mark 16:16. Den som tror och blir döpt kommer att bli frälst [räddad] men den som inte tror han kommer att bli fördömd.

Jesus och hans evangelium skall alltså föras ut i hela världen och det är viktigt.

Karl Håkan



3 kommentarer:

  1. Du menar att Guds befallning till människorna är, att vara fruktsamma och att uppfylla jorden. Hur många av människorna tror du avlar barn för att Gud har befallt det? Nej, befallningen är ett Guds skaparord, som inte vänder åter till honom förrän det har verkat. Gud kan inte på oss lägga ett tvång att avla barn, för att jorden skall bli uppfylld. Istället har han i oss nedlagt en sexualdrift, som enbart i Sverige orsakar c:a 35.000 aborterade foster. Aposteln säger ju tvärtemot Guds befallning, att den som låter sin dotter förbli ogift, han gör bättre. 1Kor.7:38
    Att jorden snarare riskerar att bli överbefolkad med massvält som följd är istället ödet för mänskligheten, om inte Gud låter krig, svält naturkatastrofer etc. ständigt decimera antalet människor. Men, allt detta går mot sitt slut. Guds rike är nu nära att upprättas på jorden.

    SvaraRadera
  2. Du verkar ha missförstått mitt budskap, eller också har jag uttryckt mig vagt. Det jag vill säga är att de här bibelställena som talar om att vi som människor ska utbreda oss och uppfylla Jorden är profetiska och syftar på Jesus och hans församling. Det är de som ska breda ut sig med Evangelium över hela jorden.

    Karl Håkan

    SvaraRadera
  3. Kanske är det jag som missförstått ditt budskap. Men inte kommer hela jorden att bli frälst, genom att evangelium predikas. Jesus sade ju, att endast få skall komma igenom den trånga porten, som leder till paradiset. Han undrade också om tron skulle finnas på jorden när han återvände. Var han så oviss, om huruvida det skulle finnas troende människor på jorden när han återvände, då bör det ha varit av mindre betydelse. Han säger visserligen, att han skall vara med oss intill slutet. Har i så fall slutet redan inträffat. När de fem jungfrurna hade gått in med brudgummen till bröllopsfesten, så stängdes dörren igen för de övriga oförståndiga jungfrurna. Nu är det ju på det viset, att när Jesus hade upprättat sin domstol i himmelen, så skulle världen dömas med rättfärdighet. Rom.2:16 Om en människa i sitt jordeliv hade det låtit bero på gärningar, så skulle hon få en motsvarande lön för detta, medan den som hade låtit det bero på tro skulle bli räddad och få gåvan evigt liv. En Guds gåva är det, annars vore nåd inte nåd. Rom.4:4-5 Därför skall alla göras levande igen. Även icke troende i våra dagar skall aldrig mer behöva dö. För när Herren upprättar sitt rike på jorden, då skall döden inte mer vara till. Så du ser, att vår Herre har ordnat allt till det bästa. Den som inte föds på nytt (till jorden) skall inte få se Guds rike, sade Jesus. Han sade också, att när jorden födes på nytt, då... Matt.19:28
    Nu är vi åter här och har tydligen hållit ut till slutet. Hela Israels nation skall bli räddad, när det fulla antalet av hedningar hade kommit in. Från Sion skall frälsaren komma och tiden är nu nära. Rom.11:25 Se på Israel och händelserna där, så kommer det snart att visa sig, vad Gud har i beredskap åt dem som är hans motståndare. Hes.38,39

    SvaraRadera