tisdag 18 december 2018


Jesu seger 15,
Märkliga läror i vår tid



I Timoteus brevet så skriver Paulus om hur det redan på hans tid fanns lärare som lärde ut allehanda konstiga läror, avguderi och onda andar. Att saker som var bra var farliga ur Andlig synvinkel. Att man skulle späka sig själv för att nå Andliga höjder etc. Vi ska titta på ett sådant ord.

1 Tim 4: 1.  Anden säger klart att i senare tider kommer några att ge upp [svika] tron och hålla sig till förföriska andar [andar som luras] och till avgudaläror.
1 Tim 4: 2.  Till lögnaktiga hycklare, som blivit sönderbrända [brännmärkta] i sitt eget samvete.
1 Tim 4: 3.  Som förbjuder att man gifter sig, och kräver att man ska avhåller sig från mat, detta som Gud skapat att mottas med tacksamhet, av de troende som väl känner sanningen.
1 Tim 4: 4.  För hela Guds skapelse är god och ingenting, som ska förkastas, med tacksamhet mottas det.
1 Tim 4: 5.  För det blir rent genom Guds ord och bön [förbön].


Vi känner igen oss när vi läser här för idag har vi samma sak. Vi har människor i vårt samhälle som dyrkar avgudar och håller sig till främmande läror. Dyrkar Andar etc.

Och det har blivit mer och mer. Jag kommer ihåg från min barndom hur den kristna tron var stark i vårt land. Det var en otänkbar sak t ex, att ta Jesus ut ur skolan. Alla barn skulle lära sig att be Fader vår och att sjunga psalmer, för Sverige var ett kristet land.

Idag har man tagit Jesus ut ur skolan. Och inte bara det. Idag ska vi som kristna böja oss för de andra Gudarna för de är lika mycket värda enligt somliga.

Och det är naturligtvis rätt att vi inte dödar och misshandlar människor för deras tro. Men vi måste ha rätt att hävda att det är Jesus som är världens frälsare och endast han.

Och vi ser hur förförelsen i dagens samhälle är stark. Onda Andar fyller våra massmedia och vrider sinnet på sunda människor.

Vi ser också hur olika slag av dieter breder ut sig. Vegetarianer, Veganer etc. Att äta allsidigt är snart en minoritet.

Hela vårt samhälle är skruvat idag och det tycks bara bli värre och värre. Och man möter mer och mer lögner och mer och mer hyckleri i dagens samhälle.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar