lördag 15 december 2018


Jesu seger 12,
Hämnden är Guds


Här i Mose tal till Israel kan man läsa hur Gud kommer att göra. Han kommer att hämnas all ondska som man tänkt ut över Israel.

Och han kommer att upprätta Israel och förlossa dem.

5 Mos 32:34.  Kasta bort dem, fyll upp med mig [lägg mig på minnet], fyll [avsluta] med min skattkammare [förråd].
5 Mos 32:35.  För min är hämnden och straffet, efter en tid skakar deras fot, för inom kort är förödelsens dag, skynda att förbereda åt dem.
5 Mos 32:36.  För Jesus [Jashve] håller en rak kurs för sitt folk, och han tröstar sina tjänare, för han visar sig för dem, för din kraft försvann [tog slut], och till slut skall du återupprättas och förlossas.


Det är intressant att läsa här att Guds hämnd kommer i tidsordning före förlossandet av Israel.

Det är därför som det är viktigt att ställa sig på rätt sida i Israel konflikten. För Guds hämnd drabbar de som går mot Israel. Och vi vet att genom Margot Wahlström så har Sverige lyckats komma på fel sida. Det är alltså inte bra och vi kommer att drabbas av Guds hämnd.

Ja vi ser redan hur Sverige har problem.

Men Israel kommer att upprättas till fullo. Det har Gud lovat på många ställen i bibeln och här är alltså ett sådant ställe till. Och som vi skrev i något avsnitt tidigare så är det i den absoluta närtiden. Gud är med sitt folk och deras förlossning skall bli definitiv.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar