fredag 14 december 2018


Jesu seger 11,
Israel ska välkomna Jesus och då kommer han


I förra avsnittet läste vi om hur Israel kommer att bli räddat av Jesus när det ser helt hopplöst ut.

Och tittar i på Mat 23:39  när Jesus lämnar templet för sista gången så kan vi läsa hans egna ord om det här. Det är först när Israel ropar på honom, ja välkomnar honom, som han ska komma. Det är då hans tillkommelse är, när Israel Välsignar Jesus.

Mat 23:39 Jag säger därför till er: Nu ser ni [känner] mig faktiskt [verkligen] inte igen, förrän ni säger: Välsignad [prisad] är han, som kommer [framträder, går, passerar, går omkring, växer] i Jesu [Herrens, Jahves] namn.


Det här är alltså framtiden. Att Israel välsignar Jesu ankomst och det är då han kommer. Vi kunde i förra avsnittet t o m peka på året i det här sammanhanget, nämligen 2023.

Man ska alltid vara försiktig när man pekar ut år i profetian då saker ska hända. Och det är alltid Gud själv som vet. Men det är ändå intressant att se att det alltså ligger mycket nära i tid.

Och vi ser idag hur nästan hela världen står upp och vill förinta Israel.

Sverige har ju genom Margot Wahlström lyckats hamna på deras sida också som vill förinta Israel. Vi som har varit ett Evangeliskt land som älskat Israel. Men det visar vad de Onda krafterna förmår nu strax innan Jesus kommer och ger Israel trygghet och seger.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar