måndag 17 december 2018


Jesu seger 14,
Guds hämnd dröjer tills rätt tid är inne


Det finns ett ord till som handlar om hur Gud ska hämnas för det onda som gjorts mot hans tjänare och det är ordet i Upp 6:9 - 11.

Det är ett ord där vi får höra alla dessa som lidit martyrdöden för tron på Jesus och vi får höra Jesus säga att det ska komma en tid när han ska hämnas alla dessas blod.

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.


Guds hämnd kommer men den dröjer till rätt tid. När Guds verk har kommit dit och tiden är färdig då kommer Guds hämnd.

Det ser vi här i det 5:e Sigillet. Det är ett Bibelställe där vi får se alla de som lidit för sin tro på Jesus under alla dessa år som Kristendomen verkat. Det är många miljoner som satt livet till för sin tro. Och här hör vi dem ropa.

Idag vet vi att var 5:e minut dödas en person på jorden för att han tror på Jesus. Det är hemskt, man tror inte det är sant, men så är det i vår tid.

I den Islamska tron är det dödsstraff på att bli Kristen, och i muslimvärlden idag går stora väckelser fram. Men på många håll vågar folk inte erkänna att de blivit kristna för då blir de dödade. Så hemskt är det idag.

Men Jesus kommer alltså att hämnas det här. När den tiden kommer, kommer alla dessa bödlar att få sitt straff. Och Jesus kommer att ge upprättelse till dem som lidit för sin tro.

Halleluja, Jesus lever och han är vårt hopp!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar