lördag 8 december 2018


Jesu seger 5,
Jesu står över alla och ska regera över hela världen


Det är den slutsats man kan dra av 1 Mos 1:28. Där står att människan ska regera över alla djuren, och djuren är en symbol för alla andra religioner och filosofier, och över allt det här ska alltså den Kristna tron, Jesus och hans Församling stå.

1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 


Det är så det kommer att bli, Jesus är den som ska regera och i Fil 2:10, kan vi läsa om hur alla knän ska böja sig för Jesus.

Och här i 1 Mos 1:28 är ju Jesus mannen i det här paret av man och kvinna som ska regera över allt annat.

Det är Guds vilja och det är då vi får det samhälle som Gud vet kommer att fungera.

Vi ser idag vilken röra det är överallt. Hur galet det är snart på alla nivåer, och det är för att man har övergett Jesus. Han är inte längre auktoritet. Nej det är precis tvärs om. Man gör idag allt för att få Jesus ut ur samhälle. Och vi ser resultatet, Kaos.

Men här kan vi alltså i 1 Mos 1:28, som alltså är en profetia på vad som ska komma till sist när Gud är färdig, och vi som människor har kommit dit Gud vill. Då ska Jesus och hans kvinna, hans församling regera Jorden. Och då ska vi ha fred och frid och harmoni. Och Guds vilja ska vara i allt. För då har människan blivit lika Gud, det var ju det som Gud gjorde i 1 Mos 1:26

1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.

Guds plan var alltså redan från början att Jesus ska regera världen ihop med de troende.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar