söndag 23 december 2018


Jesu seger 20,
Dagens kraftlösa kyrkor



Kraftlösa kyrkor det är något som vi har idag. Kyrkor där man ska se from ut men där kraften i Jesu Evangelium inte finns med.

2 Tim 3: 1.  Men det ska du veta, att i de sista dagarna kommer svåra [farliga, vilda] tider.
2 Tim 3: 2.  För människorna kommer att vara egoistiska [själviska], giriga [snikna], storskrytande [pråliga], övermodiga [stolta], förtalande [baktalande] mot föräldrar, olydiga [trilska], otacksamma, fräcka [onda].
2 Tim 3: 3.  Kärlekslösa, oförsonliga [trolösa], baktalande, hämningslösa [kraftlösa], våldsamma [grymma], som inte älskar det som är gott [som föraktar det som är bra],
2 Tim 3: 4.  Svekfulla, förhastade [överilade], arroganta, de älskar nöjen [njutning] mer än de älskar Gud.
2 Tim 3: 5.  De har fromhetens utseende, men förnekar dess kraft [makt, styrka], och vänd dig bort från dessa.


Man märker mer och mer hur det är den här sortens tomma kyrkor vi har. Underhållningskyrkor där men ska upprätthålla ett sken av fromhet. Men de är tomma. Och vi ska inte delta i den sortens kyrkor.

I Upp 18 hittar vi liknande ord om en kyrka som också hade blivit världens vän och helt spårat ut i njutning och lyx.

Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].
Upp 18:4 Och jag hör en annan röst [ljud] från himlen som säger: Gå ut från henne mitt folk, så att ni inte har delaktighet i hennes synder, och så att ni inte får av hennes plåga [förbannelse].

Den här sortens kyrkor ska vi inte vara delaktiga i, det är farligt vi kan få in deras ande i oss. Och det gäller alltså nu den sista tiden.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar