söndag 16 december 2018


Jesu seger 13,
Mer om Guds Straff



Här har vi ett Bibelord som handlar om Jesu tillkommelse och som är lite annorlunda och som också innehåller Guds straff.

När Jesus kommer ska Gud straffa alla de som inte tagit emot honom som sin frälsare och inte lever i hans Evangelium.

2 Tess 1:1.  Paulus och Silvanus och Timoteus, till församlingen i Tessalonike, med Gud vår far och Herren [Jesus, Jashve] Jesus [Frälsaren] Messias [Kristus, Den smorde].
2 Tess 1:2.  Nåd till er och frid från Gud vår far och Herren [Jesus, Jashve] Jesus [Frälsaren] Messias [Kristus, Den smorde].
2 Tess 1:3.  Vi är skyldiga att alltid tacka Gud för er bröder, som rätt är, för er tro växer enormt och allas er kärlek till varandra är överflödande [riklig].
2 Tess 1:4.  Alltså kan vi berömma er i Guds församlingar, för ert tålamod och tro under alla era förföljelser och nöden [rädslan, motgångarna] som ni uthärdar.
2 Tess 1:5.  Det vittnar om Guds rättfärdiga dom som innebär att ni anses värdiga Guds rike, för vilket ni också lider.
2 Tess 1:6.  Ty eftersom Gud är rättfärdig kommer han att ge tillbaka plåga till dem som nu pressar [tränger] er.
2 Tess 1:7.  Och för er som blir pressade [trängda], befrielse tillsammans med oss, i samband med Herrens [Jesu, Jashves] Jesu [Frälsarens] uppenbarelse från himlen med hans makts [krafts] änglar [budbärare, sändebud].
2 Tess 1:8.  Och i flammande eld ger han dem straff, som inte känner Gud och till dem som inte lyder Herrens [Jashve, Jesus] vår Jesu [frälsares] Messias [Kristi, Den smordes] Evangelium.
2 Tess 1:9.  Därför kommer de rätteligen att lida evig död [ödeläggelse, undergång], borta från Jesu [Herrens, Jashves] ansikte och från hans härlighet [strålglans] och makt.
2 Tess 1:10.  När han kommer för att lovprisas bland sina heliga och till att beundras bland alla de troende, genom att vårt vittnesbörd har blivit trott bland er till denna dag.
2 Tess 1:11.  Därför ber vi alltid för er, så att ni ska anses vara värdiga vår Guds inbjudan, så att han må slutföra all välbehaglig godhet och trons arbete till kraft.
2 Tess 1:12.  Så att namnet Herren [Jashve, Jesus] vår Jesus [Frälsare] Messias [Kristus, Den smorde] ska bli förhärligat [lovprisat] genom er och ni i honom på grund av vår Guds nåd och Herren [Jesus, Kristus] Jesus [Frälsaren] Messias [Kristus, Den smorde].


Det här är ett bibelord som man inte så ofta hör talas om, men som är intressant för det innehåller också Jesu tillkommelse. Det är när Jesus kommer tillbaka som han ska göra allt det här som är beskrivet i det här kapitlet.

Och det som är viktigt för Paulus här är att framhäva den hämnd som de kommer att bli utsatta för som inte känner Gud, som inte lyder Jesu vilja.

Och Guds hämnd är Grym, det blir en hämnd i flammande eld. Och evig död borta från Jesus.

Det här påminner om Domen som vi kan läsa om i Upp 20:15

Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Här i Uppenbarelseboken när Domen beskrivs har vi samma sak. De som inte har tagit emot Jesus och lever i honom, alltså inte finns i livets bok, de ska hämna i Eldssjön.

Men de som tagit emot Jesus de blir inte fördömda för de har nåd i Jesu namn och i hans försoning.

Och även när Livet är tungt och jobbigt är det alltså viktigt att hålla fast vid Jesus för det är alltså Livet i honom som ger det Eviga livet.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar