fredag 21 december 2018


Jesu seger 18,
Oförsonlighetens människor


Oförsonlighet är ett drag som också slår igenom mer och mer i dagens samhälle. Och det värsta uttrycket vi sett på sista tiden här det är det vi hade i Mee Too rörelsen. Där fanns ingen marginal alls till förlåtelse. Det skulle bara krossas och förintas.

Och så är hela dagens samhälle, det finns ingen marginal för förlåtelse. Det ska bara straffas.

2 Tim 3: 1.  Men det ska du veta, att i de sista dagarna kommer svåra [farliga, vilda] tider.
2 Tim 3: 2.  För människorna kommer att vara egoistiska [själviska], giriga [snikna], storskrytande [pråliga], övermodiga [stolta], förtalande [baktalande] mot föräldrar, olydiga [trilska], otacksamma, fräcka [onda].
2 Tim 3: 3.  Kärlekslösa, oförsonliga [trolösa], baktalande, hämningslösa [kraftlösa], våldsamma [grymma], som inte älskar det som är gott [som föraktar det som är bra],
2 Tim 3: 4.  Svekfulla, förhastade [överilade], arroganta, de älskar nöjen [njutning] mer än de älskar Gud.
2 Tim 3: 5.  De har fromhetens utseende, men förnekar dess kraft [makt, styrka], och vänd dig bort från dessa.


Ja vi kan se hur dagens människor är helt fokuserade på sig själva. Våld och oförsonlighet blir vanligare och vanligare.

Förr hade man preskriptionstid på brott. Det fanns en tid när man var förlåten. Idag är det borttaget i många brott. Men blir aldrig förlåten. Oförsonlighet är det som gäller idag. Hämnd. Hat. Ska driva samhället.

Nyligen har vi haft Mee Too kampanjen i vårt samhälle där det räckte att en kvinna ansåg sig kränkt så skulle mannen krossas. Oförsonligheten var total. Ja t o m när domstol konstaterat att det inte var straffbart det som förekommit, så överklagar man och driver vidare, för mannen skulle knäckas.

Nu har som väl är de värsta yttringarna av Mee Too ebbat ut. Men de gav en otäck eftersmak av Häxjakt på Människor som många gånger verkade helt oskylda.

Men Oförsonlighet verkar inte bara vara något som förekom i Mee Too rörelsen. Hela samhället idag tycks besmittat med den.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar