tisdag 4 juni 2019


Jesu seger 173,
Jesus är den strålande morgonstjärnan


Jesus återkomst är nära. Och han förbereder den redan, och det är han som för Israels barn tillbaka till sitt land idag.

Den strålande morgonstjärnan lyser idag, det ser vi på alla de tecken som visar att Jesus kommer snart.

Upp 22:16. Jag Jesus sänder min ängel [sändebud] för att vittna om detta för er i församlingen. Jag är Davids rot och stam, den strålande morgon stjärnan.


Morgonstjärnan är egentligen planeten Venus som ibland stiger upp på himlen strax före Soluppgången. Planeten lyser väldigt starkt och förebådar alltså dagen.

Soluppgången och dagen det är Jesu kommande, när han ska upprätta sitt rike.

Och det är i det här perspektivet som man ska se att Jesus är Morgonstjärnan. PÅ samma sätt som morgonstjärnan förebådar att det snart blir ljust så förebådar alla de tecken vi ser idag att Jesus kommer snart.

Och redan innan han kommer så kommer Jesus att börja verka.

Jesus beskriver det här i Matteus 24

Mat 24:30.  Och då [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.
Mat 24:31.  Och han kommer att sända sina budbärare [änglar] med basunens [trumpetens, (kommer från:) vågor] väldiga [stora] ljud och de kommer att samla de utvalda från de fyra väderstrecken [vindarna] från himlens ena ände till den andra [så att det sträcker sig till och är också från den andra delen av den].
Mat 24:32.  Och lär av jämförelsen [liknelsen] med fikonträdet, när grenarna blir mjuka och bladen slår ut, vet ni att sommaren redan är nära.
Mat 24:33.  Och på samma vis, när ni då ser allt detta, då vet ni [förstår, blir säkra] att han är nära och vid dörren.

Först ska Människosonens tecken synas på himlen. Och människosonens tecken är alltså enligt Upp 22, i Andlig bemärkelse Morgonstjärnan. Och Jesus ska sände ut sina änglar och samla Israels barn.

För den som är insatt i Datatermer är det intressant att Vi idag talar om Monet, Molntjänsterna, och Jesus finns på nätet alltså i Molnet som man uttrycker det, intressant, och på så vis har faktiskt den här profetian uppfyllts, Jesus finns idag på Molnet.

Upp 14:14. Och jag ser och se ett vitt [skinande] moln och på molnet sitter en som är lik en människoson, som har en gyllene krona på sitt huvud och i sin hand en skarp skära [lie].
Upp 14:15. Och en annan ängel [budbärare] kommer ut ur templet, och ropar med väldig röst [ljud], till honom som sitter på skyn: Använd skäran [lien] och skörda, för den tiden [timmen] har kommit [infaller] för dig att skörda, eftersom skörden är mogen på jorden.
Upp 14:16. Och han som sitter på molnet använder sin skära [lie] på jorden och jorden skördas [mejas av].

Här i Upp 14:14 – 16 ser vi ett annat bibelställe som också talar om samma sak hur Jesus sitter på molnet. Alltså finns i molntjänsterna, finns på nätet. Och idag är det väckelse på ett helt unikt sett i världen, det skördas. Det är mängder av människor som blir frälsta och mycket tack vara internet och tack vare Satellit TV, Där evangelium når in där vi förr inte kunde komma in, Satellit TV hittar vi i Upp 14:6 – 7.

Och Fikonträdet, som slår ut, som vi läste om i Mat 24:32 är en symbol på Israels land, som har upprättats. Och det här ser vi idag. Det händer just nu. Judarna samlas och Israel etableras. Alltså vet vi att Jesus står för dörren.

Vi är där när Jesus har börjat verka, på ett speciellt sätt, och hans rike är på gång.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar