onsdag 26 juni 2019


Jesu seger 195,
Summering 17,
Domen



Efter 1000 årsriket och Satans nya angrepp på Israel kommer Domen. Satan själv döms och kastas i sjön som brinner med svavel. Men inte bara Satan döms utan alla döms här. Men de som står i livets bok, de som tagit emot Jesu frälsning, hamnar inte i Eldssjön, utan får en frikännande dom.




Jesu seger 108, Satan, Djävulen, kastas i Sjön som brinner med Svavel

Till sist kastas också Satan, Djävulen, i Sjön som brinner med Svavel. För alltid är han borta.

Upp 20:10. Och Djävulen [Satan, Den Falske Anklagaren] som lurar dem, han kastas i eldens och svavlets sjö, där vilddjuret och den falske profeten [lögnprofeten] är, och de kommer att plågas [pinas, torteras] dag och natt i evigheters evigheter.



Jesu seger 109, Hur ser tillvaron ut om 1000 år

De senaste artiklarna har handlat om hur det kommer att vara i slutet av 1000 årsriket. Men som var och en förstår är det som sägs om det som ska hände 1000 år framåt väldigt osäkert.

Man kan ju roa sig med att gå tillbaka och titta på hur tillvaron var för 1000 år sedan. Då var vi i slutet av Vikingatiden. Det var igen som visste vad Bilar var, vad TV var, vad Internet var. Mycket av det vi har idag var okända begrepp.


Jesu seger 110, Domen

Om vi fortsätter i Upp 20 kommer vi till Domen. Innebär det att efter 1000 års riket kommer domen. Ja om Bibeln är kronologisk här så är det så.

Men vad det är för tillvaron som vi möter om 1000 år, mot hur det är idag, är som vi skrev i förra avsnittet omöjligt att säga.

Under alla omständigheter vet vi att Gud också är vår domare, som vi alla kommer att möte, och att det bara är genom att ta emot Jesus som vår frälsare som vi blir frikända i Guds dom.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar