onsdag 12 juni 2019


Jesu seger 181,
Summering 3,
Guds straff



Gud kommer i änden att hämnas all Ondska, Ja de som inte tar emot hans evangelium kommer att lida i flammande eld och evig död.


Jesu seger 12, Hämnden är Guds

Här i Mose tal till Israel kan man läsa hur Gud kommer att göra. Han kommer att hämnas all ondska som man tänkt ut över Israel.

Och han kommer att upprätta Israel och förlossa dem.

5 Mos 32:34.  Kasta bort dem, fyll upp med mig [lägg mig på minnet], fyll [avsluta] med min skattkammare [förråd].
5 Mos 32:35.  För min är hämnden och straffet, efter en tid skakar deras fot, för inom kort är förödelsens dag, skynda att förbereda åt dem.
5 Mos 32:36.  För Jesus [Jashve] håller en rak kurs för sitt folk, och han tröstar sina tjänare, för han visar sig för dem, för din kraft försvann [tog slut], och till slut skall du återupprättas och förlossas.

https://minjesus.blogspot.com/2018/12/jesu-seger-12-hamnden-ar-guds-har-i.html

Jesu seger 13, Mer om Guds Straff

Här har vi ett Bibelord som handlar om Jesu tillkommelse och som är lite annorlunda och som också innehåller Guds straff.

När Jesus kommer ska Gud straffa alla de som inte tagit emot honom som sin frälsare och inte lever i hans Evangelium.

2 Tess 1:8.  Och i flammande eld ger han dem straff, som inte känner Gud och till dem som inte lyder Herrens [Jashve, Jesus] vår Jesu [frälsares] Messias [Kristi, Den smordes] Evangelium.
2 Tess 1:9.  Därför kommer de rätteligen att lida evig död [ödeläggelse, undergång], borta från Jesu [Herrens, Jashves] ansikte och från hans härlighet [strålglans] och makt.



Jesu seger 14, Guds hämnd dröjer tills rätt tid är inne

Det finns ett ord till som handlar om hur Gud ska hämnas för det onda som gjorts mot hans tjänare och det är ordet i Upp 6:9 - 11.

Det är ett ord där vi får höra alla dessa som lidit martyrdöden för tron på Jesus och vi får höra Jesus säga att det ska komma en tid när han ska hämnas alla dessas blod.

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.

https://minjesus.blogspot.com/2018/12/jesu-seger-14-guds-hamnd-drojer-tills.html

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar