måndag 10 juni 2019


Jesu seger 179
Summering 1,
Jesu seger är värdens räddning och ska predikas för alla


Jesus kommer att segra totalt och hela världen kommer att böja sig för honom. Ja Evangelium kommer att predikas till Jordens ände, och sedan kommer 1000 årsriket där Jesus regerar med de som tror på honom.

Ja hela Bibeln är full av profetior och ord om Jesus.


Jesu seger 1, Guds mål är Jesu seger och världens räddning

Vi har ett intressant ord som visar vart Gud vill föra mänskligheten, och det är Joh 3:16 – 17.

Många människor tror att Guds vilja är att fördärva Jorden och människorna på den och att ta upp de sina till himlen undan från eländet.

Men Guds mål är att rädda mänskligheten, det kan man se när man läser orden i Joh 3:16 - 17.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.


Jesu seger 2, Bibeln handlar om Jesus och hur han förverkligar Guds verk

Vi kan läsa om Jesus redan i Bibelns första kapitel. Ja t o m i Bibelns första vers.

Bibelns första vers kan ses som en rubrik på Bibeln.

1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.
| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.
| < Alt2: > Genom förstlingen föder Gud det fantastiska livet och landet [marken].


Jesu seger 3, Jesus gör hela mänskligheten till Guds barn

Guds slutliga frälsning för hela mänskligheten kan vi läsa i 1 Mos 1:26 – 27. Det som vi ser som 6:e dagen i Skapelseberättelsen.

Det Gud gjorde som sista steg i Skapelsen när han skapade människan till sin avbild är alltså en profetia om den frälsning som hela mänskligheten ska få uppleva en gång. Och vi är snart där idag, för vi är här på slutet av det som motsvarar den 6:e dagen.

1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.

1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.


Jesu seger 4, Jesu seger ska predikas för alla

Jesu seger ska föras ut i världen. Den ska predikas för alla och redan här i 1 Mos möter vi det, ja 2 gånger i Bibelns första kapitel. Vi börjar med att titta på den befallning som de första människorna fick. De som var en profetia på Guds slutliga frälsning

1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 


Jesu seger 5, Jesu står över alla och ska regera över hela världen

Det är den slutsats man kan dra av 1 Mos 1:28. Där står att människan ska regera över alla djuren, och djuren är en symbol för alla andra religioner och filosofier, och över allt det här ska alltså den Kristna tron, Jesus och hans Församling stå.

1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 


Jesu seger 6, Jesus ska regera i 1000 årsriket

Vi läste i förra avsnittet hur Jesus och hans församling ska regera över alla andra. Och samma sak hittar vi om vi tittar på ordet om 1000 årsriket.

Där ser vi också hur Jesus tillsammans med de som tror ska regera.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.


Jesu seger 7, 1000 årsriket kommer efter Demokratins tid

Just nu har vi den demokratiska eran. Alla vill vara goda demokrater och styra med majoritetsstyre. Demokratin kan man läsa om i Brevet till Laodicea som just betyder folkstyre och alltså just Demokrati.

I slutet av det brevet hittar vi att folk från Laodicea ska sitta på tronen tillsammans med Jesus.

Och vi ser alltså hur vår tid med Demokrati hänger ihop med 1000 årsriket som snart kommer.


Jesu seger 8, Världen ska styras enligt Jesu vilja

I Psalm 2 kan vi läsa om Jesu seger. Där kan vi se hur ondskan försöker men hur Jesus kommer att segra, hur det är hans vilja som kommer att styra världen

Ps 2:10.  Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11.  Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12.  Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.

https://minjesus.blogspot.com/2018/12/jesu-seger-8-varlden-ska-styras-enligt.html

Jesu seger 9, Alla knän ska böjas för Jesus

Ett ord som de flesta känner till är det som står i Fil 2:10 där det står att i namnet Jesus ska alla knän böja sig.

Fil 2:10.  För i namnet Jesus ska alla knän böja sig, i himlen och på jorden och i underjorden [helvetet].
Fil 2:11.  Och varje tunga ska bekänna [erkänna, fullständigt bejaka] Messias [Kristus, Den smorde] Herren [Jashve, Jesus] Jesus [Frälsaren], Gud Fadern till ära.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar