torsdag 6 juni 2019


Jesu seger 175,
Vi ska inte lägga till något


Guds ord står fast, och det gäller speciellt profetiorna. De står fast och Gud håller sina löften.

Men vi kan också i det här lägga in, att vi inte ska foga saker till Frälsningen. Jesu Evangelium är givet, så som det står i Bibeln och det håller i alla tider.

Upp 22:18. Jag intygar för en var som hör dessa ord i denna profetias bok, om någon lägger till något till detta, skall Gud på honom lägga till de plågorna som skrivits om i denna bok.


Bibelns Profetior står fast och det är skillnad på de profetior som enskilda individer framför idag, och de som står i Bibeln.

Jag minns speciellt Emanuel Minos som mycket klart poängterade det, när han läste sim profetia om den yttersta tiden, som han fått av en kvinna i Valdres under 60 talet.

Allt ska prövas mot Bibelns ord. Och det är bara Bibliska profetior som är säkra.

Och det är också viktigt att vi inte lägger till saker när vi läser Bibelns ord utan låter ordet tala själv.

Det här kan man naturligtvis utvidga till andra delar förutom profetior. Och även där gäller att Bibeln är det man ska följa. Vi ha Katolska kyrkan som har sina ritualer och trosuppfattningar och som i många stycken anser att tradition står parallellt på samma nivå som Bibelordet, en styggelse som för vilse. Så är det alltså inte.

Vi ska inte lägga till något utan låta Bibeln tala om för oss vad som finns i Frälsningen. Det är Jesu Evangelium, så som det står beskrivet i Bibeln, som gäller.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar