tisdag 18 juni 2019


Jesu seger 187,
Summering 9,
Ondskans motangrepp


Men likaväl som Jesus och hans Ande är verksamma i Ändens tid och i samband med Jesu kommande, så är också de onda makterna igång, och det finns klart beskrivet i Upp 16 om vredesskålarna. Den tid vi just nu är inne i.


Jesu seger 48, Ondskans motangrepp är igång just nu

Men den här sista tiden är inte utan problem. Ondskan går till motangrepp. Och i Upp 19:19 ser vi att det är Vilddjuret som är representant för Ondskan. Och det är det här vi är med om just nu.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Hur det här ska gå till det kan vi se i vredesskålarna. Det visar den här sista striden. Och när vi läser där ser vi åter igen att det är vår tid.


Jesu seger 49, Det Första angreppet sker på Guds församling

Den första Vredesskålen gäller Guds församling. Det är den som djävulen drabbar först. Och Bibeln beskriver det som katastrofala varhärdar.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Vi går till Upp 16:2 där den första Vredesskålen beskrivs.

Upp 16:2 Och den 1:a går bort och tömmer ut sin skål jorden [marken, landet] och det uppträder onda [skadliga, sjuka, gudlösa] och katastrofala [skadliga, syndiga, oanständiga] varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] på de människor som har Vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och de som dyrkar [älskar, tillber, böjer sig för] hans bild.


Jesu seger 50, Hela världen blir Andligt död

Det som händer med Hedningarna, med de som inte tror och alltså inte tillhör Guds församling det ser vi i den 2:a Vredesskålen. Det blir som dött. Allt andligt liv upphör.

Upp 16:3 Och den 2:a ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i havet, och det blir blod, såsom från ett lik, och varje levande själ [ande, liv] i havet dör.

Det här är samma symbolik som vi hade i den förra Vredesskålen. Land är Guds församling och Havet är hedningarna, de som inte tror.


Jesu seger 51, Våld och död blir underhållning

Vad ondskans motangrepp är, det som vi läste om i Upp 19:19, det ser vi i Vredesskålarna och vi har nu i vår genomgång kommit till den 3:e Vredesskålen. Där har vi nästa sak som pekar rakt in i vår tid. Det är det våld och död som idag fyller våra massmedia. Vi ser det i våra officiella TV kanaler, i Filmer, i Litteratur mm.

Våld och död har blivit underhållning och vi matas med det i det officiella samhället. Det blir som en källa med våld som rinner in i människornas själar i dagens samhälle.

Upp 16:4 Och den 3:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i floderna och i vattnens källor och det blir blod [blodsutgjutelse].
Upp 16:5 Och jag hör sedan vattnens ängel [budbärare] som säger: Bara Jesus [Herren, Jashve] är rättfärdig [infriande, rättvis], för han är och han var och han är helig [barmhärtig], för det är du som dömer [prövar].
Upp 16:6 Och heligas och profeters blod tömmer [häller] de ut, och du ger dem då blod att dricka, för de är värda det.
Upp 16:7 Och vidare hör jag offeraltaret säga: Ja, Jesus [Herre, Jashve], Gud den allsmäktige, sanna och rättfärdiga är dina domar.

Det här att våra massmedia fylls av våld och död, och att våld och död har blivit underhållning, det är ett straff för att vi övergett Jesus. För att vi tagit Jesus ut ur vårt samhälle.



Jesu seger 52, Sanningen bränner

Nästa Vredesskål hälls över Solen. Solen är symbol för upplysning och sanning och också för Jesus, som ju står för sanningen, det verkliga ljuset.

Sanningen är så stark i samhället att människorna inte står ut med den och försöker att mörka samhället, och att man inte vill höra talas om Jesus det känner vi också igen i dagens samhälle. Och vi ser också hur man idag stiftar lagar mot öppenheten.

Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.

Att Jesus står för sanningen det kan vi se i Upp 19:11 som vi tittat på tidigare. Han som sitter på hästen är Jesus och han kallas för Trovärdig och Sann.


Jesu seger 53, Censuren slår till

I Vilddjurets rike, i Ondskans rike råder Censur, det kan vi läsa i den 5:e Vredesskålen, och också här ser vi att så är det idag.

Ja vi kan t o m se den självcensur som vi har här i Sverige, där man inte vågar yttra sig längre, Vi ser det i uttrycket: ”De bet sönder sina tungor”, eller ”bet fast sin tungor” som man också kan översätta det.

Det är så man upplever det idag.

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].


Jesu seger 54, Jesus förtalas i dagens samhälle

Vi ser att förutom Censur innehåller den 5:e Vredesskålen också förtal av Gud, av Jesus.

Det här är något vi också möter i dagens samhälle.

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].


Jesu seger 55, Österlandet tar över

I den 6:e Vredesskålen är det konungarna från öster som kommer. Vi ser idag hur Kina, Japan och Indien och andra länder i öster mer och mer kommer fram.

Och vi ser hur österländska religioner tar över mer och mer i vårt land.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar