torsdag 2 september 2021

 
Guds frälsningsplan 212,
Vad är det stora Babylons Vredes Vin
 

Här ser vi beskrivningen av början på det stora Babylons tid i Upp 18. Om vi jämför med det som stod i 1 Mos 11 om Babels torn så ser vi samma grundsituation men lita andra vyer här. Ett ogudaktigt system som tar över och som tvingar alla in i sitt tänkande.
 
Men det som är intressant är att redan i början får vi reda på att det stora Babylon ska falla, gå under. Faller, Faller, gör det stora Babylon.
 
Och vidare kan vi läsa om den Avgudadyrkan som kännetecknar Det Stora Babylon. Något som vi ser idag. Allt annat är OK utom just Jesus. Och vi ser Jesu dom över systemet. Den Vredens Vin som hela världen ska dricka. Och vad år det. Något som alla människor på jorden ska ha i sig. Och för min del kopplar jag det idag till de doser man trycker in i armen på folk. Något som alla ska ha idag.
 
Upp 18:1 Och sedan ser jag en ängel [budbärare, sändebud] som kommer från himmelen, som har väldig makt, och som lyser upp jorden med sin härlighet [majestät].
Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.
Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].
Upp 18:4 Och jag hör en annan röst [ljud] från himlen som säger: Gå ut från henne mitt folk, så att ni inte har delaktighet i hennes synder, och så att ni inte får av hennes plåga [förbannelse].
Upp 18:5 För hennes synder når upp till himmelen och Gud minns hennes onda handlingar.
Upp 18:6 Besvara henne lika och gengälda henne dubbelt, till er del, efter hennes gärningar. Häll i dubbelt åt henne i den bägare i vilken man fyller.
Upp 18:7 Så mycket som hon förhärligar sig och lever i överflöd, så mycket skall ni gengälda henne med plåga och sorg, för i sitt hjärta säger hon, jag sitter som en drottning och jag är inte änka och jag skall absolut inte känna någon sorg.
Upp 18:8 Därför på en dag skall plågan komma, död och sorg och hungersnöd och i eld skall hon brännas upp, för mäktig är Jesus [Herren], den Gud som dömer henne.
 
Det är en intressant tanke att här står alltså det här. Alla ska dricka den. Få den i sig. Alla ska ta emot de här doserna i armen. Och det är ju så man vill ha det.
 
Och precis som idag så kan vi i vers 3 också se hur Handelsmännen blir rika. De som vi kallar för Globalisterna. De som ligger bakom alltihopa. Och vi ser också hur de styrande (jordens konungar) är mutade, insnärjda i systemet, här beskrivet som horande med systemet. Det här är dagens samhälle.
 
Och vi har uppmaningen att gå ut ur det stora Babylon. Att inte ha något mer med henne att göra. För det är en plåga som kommer. Och vi ser att de som fortsätter i det stora Babylon ska få dricka mera av Vredens Vin. En dubbel dos ska slås upp.
 
Och vi ser redan hur man vill upprepa doserna i armen. Det ska komma flera, ja man pratar om både en tredje, en fjärde och en femte.
 
Men när vi kommer till vers 8 kan vi läsa om hur plötsligt ska plågan komma. Det ska vara både död och plåga och hungersnöd. Och det intressanta är att det är precis det en del säger kommer att hända. Ut av det man ser idag att alla ska göra så ska komma död, och det ska komma plåga och sjukdom och som en följd av det hela så kommer hela samhället att kollapsa och givetvis i vårt sofistikerade samhälle kommer vi då att också få se hungersnöd.
 
Det är alltså intressant att se att här har vi det alltihop det vi ser idag. Och det gäller alltså att vara vaken och att gå ut ur det här systemet som försöker att få oss att ta det stora Babylons Vredes Vin.
 
Jesus hjälp oss! 

Vi får vara nära honom idag för han är den ende som kan hjälpa.
 
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar