söndag 19 september 2021

Summering Andra dagen 3000 – 2000 f kr, Guds frälsningsplan, Himlen öppnas för människorna

 
Summering Andra dagen
3000 – 2000 f kr, Guds frälsningsplan,
Himlen öppnas för människorna
 

Här har vi nu kommit till det andra årtusendet efter det Gud började sin frälsningsplan. Här på slutet var det som Gud kallade Abraham, det var runt 2000 f kr.
 
Och läser vi det som står här så ser vi att vattnet nu finns både i himlen och på marken. Och när vi vet att vattnet är en symbol för människor, alla folk, då inser man att redan här har Gud alltså öppnat himlen för oss människor. Man kan bli frälst, förlåten, löst och komma till Gud.
 
 
Guds frälsningsplan 12, Gud skapar himlen
 
Nu kan man bli frälst, nu kan man vara tillsammans med Gud i Himlen. Och det var alltså ett resultat av det Gud gjorde första dagen, när han sände sin Ande och sitt ljus.
 
1 Mos 1:6 <Trad:> Och Gud sade: Det skall bli ett himlavalv mitt genom vattnet, och det skall skilja mellan vatten och vatten.
| <Alt:> Och Gud proklamerade: Det skall bli ett skikt mitt genom dem, vilka som helst, och det må bli en delning mellan några och andra.
1 Mos 1:7 <Trad:> Och Gud gjorde himlavalvet och skiljde mellan vattnet som var under himlavalvet och vattnet som var över himlavalvet och det blev så.
| <Alt:> Och Gud gjorde skiktet som skiljer de någras vishet som var under skiktet från de någras vishet som var i helighet till [över] skiktet och det blev så.
1 Mos 1:8 <Trad:> Och Gud kallade himlavalvet himmel, och den 2:a dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud ropade ut att skiktet är "det väldiga namnet" och den 2:a perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
 
Just det här, att Gud öppnar himlen för dem som tror. Så tolkar jag det som står här i 1 Mos 1:6. Vatten är en symbol för folk, människomassor, ja människor och då innebär det här att Gud skilde på vattnet ovan himlavalvet från det som var under fästet att, Gud låter människor, folkskaror vara i himlen och andra kvar på jorden.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/02/guds-fralsningsplan-12-gud-skapar-himlen.html
 
Guds frälsningsplan 13, Himlen är Jesus
 
Redan här ser vi i den alternativa översättningen att Himlen det är Jesus. För att få frälsning ska man ta emot Jesus och hans försoning.
 
1 Mos 1:8  <Alt:> Och Gud ropade ut att skiktet är "det väldiga namnet" och den 2:a perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
 
Länk:
https://minjesus.blogspot.com/2021/02/guds-fralsningsplan-13-himlen-ar-jesus.html
 
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar