onsdag 15 september 2021

Guds frälsningsplan 225, Även berättelsen om Noa visar att varje Folk och Nation ska vara sig själv

Guds frälsningsplan 225,
Även berättelsen om Noa visar att varje Folk och Nation ska bli sig själv
 

Guds mål är alltså inte att skapa ett enda stort rike på hela jorden utan att varje folk skall vara sin egen med sin egen kultur etc, men alla ska ha Jesus och styras av Jesus och hans trogna. Varje stat och folk för sig.
 
Och det här finner vi stöd för i berättelsen om Noa och vad som hända när han gick ut ur arken när den landat. Vilket motsvarar när Jesus kommer tillbaka.
 
Då var både alla 7 människor alltså alla 7 församlingar och alla djur alltså alla olika folkslag med honom ut på marken.
 
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 <Trad:> Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
| <Alt:> Allt levande som är med dig, från hela evangeliet [alla människor] i detta strålande, genom de fogliga och genom de svärmande som svärmar på den fasta grunden, låt dem strömma ut med dig och överflöda på den fasta grunden och bära frukt [öka] och bli många på den fasta grunden.
| <Exp:> Allt levande [Alla djur] som är med dig, från alla varelser [allt kött, hela evangeliet, alla människor], bland [i] fåglarna [det strålande] och bland boskapsdjuren [i de fogliga] och bland alla landdjur [i alla svärmande] som rör sig [svärmar, kräla] på den fasta grunden [marken, jorden, landet], låt dem strömma [gå] ut med dig och överflöda [myllra] på den fasta grunden [jorden, marken, landet] och bära frukt [öka] och bli många [överflöda] på den fasta grunden [jorden, marken, landet].
1 mos 8:18 Och Noa gick ut och hans söner och hans hustru [kvinna] och hans söners hustrur [kvinnor] med honom.
1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].
 
Noas ark är en profetia om Jesus och Jesu kyrka (Arken) under Judarnas förskingring och som på slutet innehåller Jesu återkomst och frälsning både bland judar och hedningar. Och när Arken landar och Noa går ut är en profetia på Jesu återkomst.
 
När Arken landat gick de 7 människorna representerande de 7 församlingarna, som var med Noa ut tillsammans med Noa. Alla församlingar var kvar och de gick ut och uppfyllde Jorden. Alltså de 7 olika kyrkor som funnits genom tiderna, dem vi läser om i Upp 2 och 3 kommer att finnas och kommer att bli en del av det Kristna och det kommer att vara olika kyrkor som kommer att var och en vara på sitt sätt. Men nu har de dessutom transformerats till det Jesus vill ha.
 
Vi kan läsa det här i brevet till Tyatira där det står: håll kvar det du har till dess jag kommer. När Jesus har kommit kommer inte bara Tyatira utan alla församlingarna att komma rätt på det och vara som Jesus vill ha dem.
 
Likaså gick alla djuren ut ur arken. Djuren representerade ju de olika folken som blivit frälsta och var och en fanns kvar och även de vandrade ut på marken, på jorden och tog tillbaka sitt område och fortsatte alltså som folk med sitt sätt att vara.
 
Ytterligare en intressant vinkel är att Alla djurslagen var minst två individer, en av hankön och en av honkön. Hankön i det här sammanhanget står för vårt huvud som kristna nämligen Jesus. Och Honkön står för församlingen. Av varje djur fanns alltså båda, och det innebär att Jesus ska styra i alla de olika folken som kommer ut ur arken och tar hela jorden i besittning.

Och det är alltså intressant att ikonstatera att också här i Noas Arks berättelsen har vi det här att på nytt ska olika folk och olika kyrkor var och en var sig själva. Men alla ska ha Jesus i sig och följa hans ord.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar