måndag 6 september 2021

Guds frälsningsplan 216, Dagens samhälle påstås vara tomt

Guds frälsningsplan 216,
Dagens samhälle påstås vara tomt
 

Här i den alternativa översättningen kan vi läsa att den stad man bygger, bygger på något som är tomt.
 
Man ser det här gång på gång idag i vårt samhälle, i sin strävan att rensa ut allt vad Jesus heter har man fått en tomt samhälle. Det finns inget kvar som styr och ger stadga. Men det finns något annat, något som är en förbannelse, ett gift idag.
 
1 mos 11:4 <Trad:> Och de sade: Kom låt oss bygga åt oss en stad och ett torn vars spets är i himlen, och låt oss göra en plats åt oss så att vi inte skingras över hela jordens yta.
| <Alt:> Och de sade: Det tomma som hon lät sätta upp åt oss, en stad, har upphört, och från förbannelsen når dess gift in i himlen. Låt oss göra namnet [statusen] permanent, så att vi inte slås i bitar ut över ytan på den fasta grunden.
 
Idag säger man att man ska inte lära barnen någon religion, de ska få bilda sig sin uppfattning själva. Men vad är det, det är ju tomhet, man lär barnen tomhet Och att lära dem att det inte finns någon Gud och ingen tro är ju också en åsikt, och då är man inte Neutral.
 
Nej det tomma finns inte. Och ut av det hela kommer bara en förbannelse. Som sätter sig i samhället som ett gift. Precis som vi kan läsa.
 
Och idag finns ingen sann glädje i hjärtat hos ungdomer. Man ser hur ungdomen mår dåligt och saknar något. Förr fanns Jesus och han var stödet i tillvaron.
 
Och hur ska ett samhälle bete sig som inte ska ta ställning. Då finns ju inget att säga. Återigen blir det tomt, för så fort man gör något tar man ju ställning. Det tomma går alltså inte, för det finns inte.
 
Nej det vi ska ha det är det Jesus lärde oss. Först när det blir det officiella då får vi åter ett samhälle som fungerar. Och det kan vi som vi set tidigare lästa i Ps 2 och den sista delen av den där Gud talar om hur vi ska göra.
 
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.
 
Karl Håkan

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar