torsdag 16 september 2021

Guds frälsningsplan 226, Israel i änden

Guds frälsningsplan 226,
Israel i änden
 

Eftersom vi har tittat på flera olika ställen som talar om ände tiden och vad som ska komma när Jesus kommer och därefter ska vi också titta på Hes 39 som också pekar på det som ska komma och då speciellt fokuserat kring Israel och Judarna.
 
I Hes 39 ska vi börja på vers 11 där man talar om hur Israels fiender ska få en plats till Grav öster om Havet. Det är en profetia på Gazaremsan som ligger öster om havet, och som Israels motståndare fick att administrera själva år 2005, och år 2005 var vi alltså i Hes 39:11.
 
Gog betyder yttertak och med den betydelsen ser man att Gog är egentligen Islam, en religion som säger sig stå över allt och alla. Och det intressanta med den här tolkningen är att det alltså är en religion som vill förinta Israel som Israel har att kämpa mot, och inte ett folk.
 
Islam är en dödens religion och det är därför det talas om grav och att begrava här i texten.
 
Vi kan också konstatera att Hes 38 och 39:1 – 10 handlar om alla de krig som Israel har fått utstå från 1948 och fram till dess Gog fick styra i Gaza, Men vi ser att krigen inte är slut utan vi finner i vers 12 att Israel ska begrava, alltså ta hand om Gog igen och ytterligare alltså 7 gånger och rena landet som det står, alltså se till att terrorister mm inte få chansen utan fängslas.
 
Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}
Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.
Hes 39:13 Och hela landets folk begraver och det blir dem till berömmelse, min äras dagar, säger Herren Jesus [Jashve].
Hes 39:14 Och man skall alltid skilja motståndare [bråkmakare, de som vill dela] i landet, motståndarnas gravar är markerade på markens [landets, jordens] yta, de söker för att till slut rena den på nytt 7 gånger [i 7 månader].
Hes 39:15 Och de går över motståndarna i landet och märker ut människo- [Adams] ben [styrka, krafter] och bygger vid dess sida ett tecken intill hans grav, gravarna hör till Hamongog.
 
Här i vers 15 ser vi att det inte bara är i Gaza som motståndarna finns utan de finns också på andra ställe och de märks ut. Precis som det bildades områden för Israels motståndare att bo i efter Osloavtalet. Tänk att det också finns här.
 
Hes 39:16 Och det är också namnet på en stad, Hamona [hennes tumult, hennes hop], och landet renas.
Hes 39:17 Och du människoson [Adams son] så säger herren Jesus [Jashve], han säger åt fåglarna, alla med vingar, och åt alla fältets [åkerns] djur. Ni skall församla er, och de kommer. Ni skall samla er från runt omkring, för mitt offer som jag offrar åt er, ett stort offer på mitt berg, Israel, och ni skall äta kött och ni skall dricka blod.
Hes 39:18 Ni skall äta stormäns kött och dricka jordens regenters blod, hjortar, lam och bockar, oxar, alla Basans feta djur.
Hes 39:19 Och ni skall äta fett och bli mätta och ni skall dricka blod, som er förmån [som druckna], av mitt offer som jag offrade åt er.
Hes 39:20 Och ni skall bli mätta av min måltid, hästar och skaror av mäktiga män och alla krigsmän, säger Herren Jesus [Jashve].
 
Här har vi något mycket intressant för här är ett bibelord som mycket liknar det vi har i Upp 19:17 - 20. Där Gud kallar på fåglarna att äta kött av kungar och stormän etc och där vi också finner den total seger som Jesus ska vinna över både Vilddjuret och den Falske profeten.
 
Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
 
Här i den här profetian i Hesekiel ligger alltså Jesu seger. Och vi kan se i fortsättningen vad som kommer att hända när Jesus kommer.
 
Hes 39:21 Och jag lägger min härlighet i hedningarna [folken] och alla hedningar [folk] ser att det är mitt sätt [min dom, min mening, min rätt] som jag förverkligat och min kraft [hand] som jag lagt [gjort] i [på] dem.
 
Hela Jorden ska bli frälst, alla Hedningar, alltså alla icke Judiska folk.
 
Hes 39:22 Och Israels* folk [hus] förstår, att jag är Jesus Guds son [Jashve Gud], från den dagen och därefter.
{* Israel= Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
 
Och här ser vi att också Israels folk ska bli frälst och erkänna att det är Jesus som är Guds son och alltså deras Messias.
 
Hes 39:23 Och det vet [förstår] hedningarna [folken], för Israels folk [hus] uppenbarade sin synd, att de förrått mig, så att jag dolde mitt ansikte för dem, och så att jag gav dem i deras fienders [prövningens] hand och de föll alla för svärd.
Hes 39:24 I likhet med deras ruttenhet [ohederlighet] och som deras synd gjorde jag mot dem, och jag dolde mitt ansikte för dem.
Hes 39:25 Men säger Herren Jesus [Jashve]: Nu tar jag tillbaka Jakobs [den lögnaktige, hälfångaren, ersättaren] exil och jag förbarmar mig över hela Israels folk [hus] och jag nitälskar för mitt heliga namn.
Hes 39:26 Och de förlåts det de skämts över och all deras synd som fört dem bort från mig, i det de återvänder till sin mark med trygghet och utan bävan.
Hes 39:27 I det jag återför dem från folken och jag samlar dem från deras fienders land och jag helgas i dem, inför många hedningars [folks] ögon.
Hes 39:28 Och de vet att jag är Jesus Guds son [Jashve Gud], i det jag uppenbarar dem för hedningarna [folken], och jag samlar in dem på deras mark och jag lämnar dem inte, för de skall vara där [för deras namn].
 
Och eftersom Gud är Gud och han vill visa det här så förlåter han Israel och tar tillbaka dem från deras exil, Det är i sitt namn han gör det, Och Guds namn är ju Jesus.
 
Hes 39:29 Och inte mera låter jag dölja mitt ansikte för dem, eftersom jag har utgjutit min ande över Israels folk [hus], säger Herren Jesus [Jashve].
 
Och här kan vi se att Aldrig mer ska Israel förskingras, utan Guds välsignelse ska vara över dem i all Evighet.
 
Det här är alltså perspektivet för Judarna.  Och vi ser här i Hesekiel att också vi Hedningar får vara med och bli välsignade.
 
Karl Håkan
 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar