fredag 3 september 2021

Guds frälsningsplan 213, Klippan ersätts med Gungfly

 
Guds frälsningsplan 213,
Klippan ersätts med Gungfly
 

Det fasta försvinner idag. Det som är den säkra grunden, tas bort. Det Kristna och Jesus tas ut ur samhället.
 
I stället kommer, ”allt ska accepteras, allt är lika bra”. Det finns inga normer, inga frågar efter vad handlingar leder till.
 
Här 
läser man om sten och om lera och här, känner vi åter igen vårt samhälle. Det fasta, det som man vet ger ett fungerande samhälle byter man ut.
 
1 mos 11:3 <Trad:> Och människorna sade till sina vänner: Kom låt oss göra tegel, till byggnader, och låt oss bränna så att det blir bränt, och teglet var för dem till sten, och leran blev för dem till murbruk.
| <Alt:> Och människorna sade: Tomhetens onda Gud gjordes till rökelse, till barn, som vi låter bränna till Seraf [hon brinner] och må det vara till rökelsen, så att jag blir gammal [står upp], men smutsen var för dem till problem.
 
Sten är stabilt material och vi vet hur Jesus talade om den fasta klippan, hur man ska bygga sitt hus på den. Och det är alltså det samhället vi vill ha, som bygger på den fasta klippan.
 
Men här ser man hur man använder lera. Lera kommer från jorden som brukar vara en symbol på människorna. Och gärna de troende. Det här är alltså ett system som utger sig för att vara för de kristna och alla andra religiösa, de som gör rätt mm, men som i stället bygger på människornas egna tankar.
 
Och det är det här systemet som utgör hörnstenen i deras byggnader. Men först ska det luttras, eller snarare brännas. Bara det som är PK får finnas allt annat ska bort.
 
Allt ska köras genom denna ugn, alla ska hettas upp, inget får slippa igenom som inte klarar PK testet. Först då anser man att man kan bygga denna byggnad. En byggnad som bygger på det mänskliga.
 
Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar